Χρόνος ανάγνωσης :
2'Στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου Θερινά Εκπαιδευτικά Προγράμματα
«Μικροί Παλαιοντολόγοι»
«Μυστικά της άμμου: Τι μπορούμε να βρούμε μέσα στην άμμο από την παραλία του Σιγρίου»
Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου καλεί όλους τους μικρούς του φίλους να ζήσουν μοναδικές καλοκαιρινές εμπειρίες συμμετέχοντας στα θερινά του εκπαιδευτικά προγράμματα «Μικροί Παλαιοντολόγοι» και «Μυστικά της άμμου: Τι μπορούμε να βρούμε μέσα στην άμμο από την παραλία του Σιγρίου»,τα οποία υλοποιούνται στις εγκαταστάσεις του στο Σίγρι.
Θερινό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Μικροί Παλαιοντολόγοι»
Την εμπειρία της ανασκαφής μπορούν να βιώσουν τα παιδιά συμμετέχοντας σε ανασκαφές φυτικών απολιθωμάτων κατά τη διάρκεια του θερινού εκπαιδευτικού προγράμματος «Μικροί Παλαιοντολόγοι». Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αρχίζει με το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού και ένα συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο των απολιθωμάτων, των φυτών και των ζώων, των ηφαιστείων, των ορυκτών και πετρωμάτων ξεκινά.
Οι μικροί παλαιοντολόγοιανακαλύπτουν σταδιακά πληροφορίες για το Απολιθωμένο Δάσους Λέσβου ενώ άγνωστες εικόνες των φυτών και ζώων που ζούσαν σ’ αυτό πριν 20εκατομμύρια και των μεγάλων ηφαιστείων της Λέσβου ανακαλύπτονται σταδιακά από τα ίδια τα παιδιά.
Ακολουθεί η βιωματική δράση στον εκπαιδευτικό χώρο ΓΕΩΡΑΜΑ, ένα πρότυπο ανασκαφικό σκάμμα με κάναβο, το οποίο προσομοιάζει την εκπαιδευτική ανασκαφική δραστηριότητα με την επιστημονική παλαιοντολογική ανασκαφική έρευνα. Τα παιδιά εξοπλίζονται με ερευνητική διάθεση και αρχίζουν να ανακαλύπτουν τμήματα απολιθωμένων φυτών όπως κορμοί, κλαδιά, ρίζες και φύλλα που ζούσαν πριν εκατομμύρια χρόνια, ανακαλύπτουν τα χαρακτηριστικά τους, τα αναγνωρίζουν, τα συγκρίνουν με τα σύγχρονα φυτά και καταγράφουν τις ομοιότητες και διαφορές τους.
Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Μικροί Παλαιοντολόγοι» απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 16 ετών, προσαρμοσμένο κάθε φορά στη ηλικία τους και πραγματοποιείται όλες τις ημέρες της εβδομάδας (ελάχιστος αριθμός παιδιών: 5). Το κόστος συμμετοχής είναι 5€/παιδί.
Θερινό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Μυστικά της άμμου:Τι μπορούμε να βρούμε μέσα στην άμμο από την παραλία του Σιγρίου»
Ερευνητές της φύσης γίνονται για δύο ώρες τα παιδιά που συμμετέχουν στο θερινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσείου «Μυστικά της άμμου: Τι μπορούμε να βρούμε μέσα στην άμμο από την παραλία του Σιγρίου», αναζητώντας το μικρόκοσμο που κρύβεται στην άμμο της παραλίας του Σιγρίου.
Στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι τα παιδιά να ανακαλύψουν και να γνωρίσουν μικροσκοπικά σαλιγκάρια, κοχύλια και πολλούς ακόμα θαλάσσιους οργανισμούς που βρίσκονται μέσα στην άμμο αλλά δεν μπορούμε να παρατηρήσουμε παρά μόνο με το μικροσκόπιο. Επίσης, θα γνωρίσουν τα ορυκτά και τα πετρώματα που συναντάμε στις παραλίες και θα ανακαλύψουν τον τρόπο δημιουργίας της.
Τα παιδία μπορούν επίσης να μαζέψουν άμμο και από άλλες παραλίες, να την φέρουν στο Μουσείο και να παρατηρήσουν μέσα από ειδικά στερεοσκοπικά μικροσκόπια το μικρόκοσμο που κρύβει μέσα της.Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν ομάδες 4-8 παιδιών, ηλικίας άνω των 7 ετών. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα υλοποιείται κάθε Σάββατο και ώρα 10.00. Το κόστος συμμετοχής είναι 5€/παιδί.
Για περισσότερες πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου
Δάσους Λέσβου στο τηλέφωνο 22530-54434, e-mail: lesvospf@otenet.gr, www.lesvosmuseum.gr.
Διαβάστε επίσης
Άρθρα απο την ίδια κατηγορία
Το 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ "Landscapes" στη Θεσσαλονίκη
Με ιδιαίτερη χαρά το 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης συμμετείχε στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ "Landscapes"...
Το Γενικό Λύκειο Καλλονής συμμετείχε ενεργά στις Δράσεις Αστρονομίας του προγράμματος UniversALL
Το Γενικό Λύκειο Καλλονής συμμετείχε ενεργά στις Δράσεις Αστρονομίας του προγράμματος UniversALL Το...
"Ο εθελοντισμός, ελπίδα για έναν κόσμο καλύτερο !!"
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Περιφερειακού Τμήματος Μυτιλήνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και η...
Εκπαιδευτική Επίσκεψη σχολείων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου μέσω του Προγράμματος Erasmus+: Η βιοποικιλότητα της Λέσβου και η σημασία των επικονιαστών
Επίσκεψη σχολείων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στο πλαίσιο του Προγράμματος Erasmus+
Τα πιο διαβασμένα της εβδομάδας
Τελευταίες ειδήσεις
Όλες οι προσεχείς εκδηλώσεις