Εκπαίδευση

07/12/2014 - 23:59

Θύματα οι μαθητές στον Παπάδο Γέρας - Όχι άλλη σιωπή - Κάλεσμα από το Σύλλογο Γονέων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΥ
1ου ΚΑΙ 2ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΥ
 
Έχοντας συμπληρώσει δύο εβδομάδες αποχής των παιδιών μας από τα μαθήματα και αφού ήρθαμε αντιμέτωποι με την πλήρη απαξίωσή μας από τους ιθύνοντες, κορυφώνουμε τον αγώνα μας για την κατάκτηση του αυτονόητου: την εφαρμογή των νόμων και του Συντάγματος για ίση και δίκαιη αντιμετώπιση όλων των πολιτών από το κράτος. Στην περίπτωσή μας, πολίτες – σημερινοί, αλλά κυρίως αυριανοί - είναι τα παιδιά μας, οι μαθητές της Β’ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Παπάδου.
Οι τελευταίες εξελίξεις επαληθεύουν τους μεγαλύτερους φόβους μας. Οι νόμοι στη χώρα μας ερμηνεύονται και εφαρμόζονται κατά το δοκούν. Οι εκφραστές τους – στην περίπτωσή μας ή Διευθύντρια Α/θμιας Εκπαίδευσης και η Περιφερειακή Διευθύντρια Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου – με τις ευλογίες του Υπουργείου, καταφεύγουν σε μικροπολιτικά και γραφειοκρατικά τρικς, προκειμένου να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Επικαλούμενες νόμους που ποτέ δεν μας προσκόμισαν και εμείς είναι αδύνατον να βρούμε και αποπροσανατολίζοντας από την ουσία του θέματος, διαστρεβλώνοντας κάποια από τα αιτήματά μας, επιχειρούν να μας σωπάσουν.
Η σιωπή δεν είναι πλέον επιλογή. Αντίθετα, η φωνή μας αύριο Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου,  γιγαντώνεται κι ενώνεται:
Με τους γονείς των μαθητών όλου του Δημοτικού Σχολείου Παπάδου, καθώς, μετά από Γενική Συνέλευση αποφασίστηκε η αποχή από τα μαθήματα όλων των μαθητών όλων των τάξεων
Με τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι έχουν προκηρύξει τρίωρη στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας στο Σχολείο μας
Με  Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του νησιού μας, που εν δυνάμει μοιράζονται τα ίδια προβλήματα και προβληματισμούς.
Αύριο, Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου, όλοι στο Δημοτικό Σχολείο Παπάδου.
Γιατί δεν μας επιτρέπεται να μένουμε αδρανείς όταν πρόκειται για τα παιδιά μας.
 

Μοιράσου το άρθρο!