Εκπαίδευση

18/07/2019 - 16:55

Τι απαντά ο σύνδεσμος πιστοποίησης για τα πλαστά Πτυχία Αγγλικών στη Μυτιλήνη

Μπαλάκι οι ευθύνες ανάμεσα σε Μυτιλήνη και Θεσσαλονίκη

Το θέμα με τα πλαστά πτυχία Αγγλικών  που αποκάλυψε χθες το Lesvosnews.net έχει προκαλέσει αίσθηση και αναστάτωση σε πολλούς εργαζόμενους ή ανέργους που θέλουν να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και έκαναν ή θα κάνουν χρήση του συγκεκριμένου τίτλου σπουδών.

Στο σημείο αυτό και επειδή έχουμε δεχθεί εκατοντάδες μηνύματα  να αναφέρουμε ότι ο τίτλος σπουδών που αναφέρουμε είναι το Bulats.  Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι κάθε τίτλος Bulats είναι παραποιημένος. 

Το BULATS (Business Language Testing Service) είναι ένα διεθνές Πτυχίο Αγγλικών (πιστοποίηση) και ένα εργαλείο αξιολόγησης των γλωσσικών ικανοτήτων στο χώρο εργασίας. Το BULATS χρησιμοποιείται ευρέως σε προσλήψεις στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, εντοπισμό εκπαιδευτικών αναγκών και εισαγωγή σε business προγράμματα σπουδών στην Αγγλική γλώσσα. Το BULATS test διεξάγεται, πλέον, μόνο online και βαθμολογεί επίπεδα από Α1 έως C2 σύμφωνα με το ενιαίο πλαίσιο αναφοράς για τις γλώσσες. Οι εξετάσεις BULATS έχουν σχεδιαστεί για να εξετάζουν και τις 4 δεξιότητες (Reading, Listening, Writing, Speaking). Ωστόσο, στην Ελλάδα για το ΑΣΕΠ είναι αρκετή έως και επίπεδο Γ2 μόνο η εξέταση του Reading και Listening και γι αυτό το λόγο οι εξετάσεις που διοργανώνονται περιλαμβάνουν μόνο αυτές τις 2 δεξιότητες. 

Αξίζει να τονιστεί ότι από το 2017 οι εξετάσεις διεξάγονται μόνο on line.

Από την έρευνα προκύπτει ότι το τοπικό Κέντρο Ξένων Γλωσσών και ο σύνδεσμος που χρησιμοποιούσε από τη Θεσσαλονίκη για τη διεξαγωγή των εξετάσεων αλληλοκατηγορούνται.

Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών στη Μυτιλήνη όπως αναφέραμε και χθες ρίχνει τις ευθύνες στον υπεύθυνο πιστοποίησης - σύνδεσμο από Θεσσαλονίκη που συνεργαζόταν μαζί του το τελευταίο διάστημα.

Σήμερα το Lesvosnews.net σας παρουσιάζει την απάντηση του συνδέσμου από τη Θεσσαλονίκη - συνεργάτη που χρησιμοποιούσε το Κέντρο Ξένων Γλωσσών της Μυτιλήνης.  Είναι η απάντηση που έδωσε σε όσους θέλησαν να μάθουν τα πραγματικά αποτελέσματα μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε. Στην απάντησή του παραδέχεται ότι υπάρχει θέμα και μεταφέρει με έμμεσο τρόπο την ευθύνη αποκλειστικά στο Κέντρο  Ξένων Γλωσσών της Μυτιλήνης.

Αναφέρει:

"Σε απάντησή του ερωτήματος σε σχέση με τον τίτλο σπουδών Bulats σας ενημερώνω ότι υφίσταται απόκλιση των στοιχείων που αναγράφονται στον τίτλο που μας έχετε αποστείλει ως προς τις βαθμολογίες συνολικές και επιμέρους, σε σχέση με τα στοιχεία που προκύπτουν από το αποτέλεσμα των εξετάσεων, που έχουμε στη διάθεσή μας και τον τίτλο που εκδόθηκε από τη Bulats"

Με απλά λόγια ο σύνδεσμος από Θεσσαλονίκη αναφέρει ότι στο αρχείο υπάρχουν τα αληθινά στοιχεία των εξετάσεων και αυτά αναγνωρίζουν στην έκδοση του τίτλου. Από την έκδοση του τίτλου μέχρι την παραλαβή του τίτλου στη Μυτιλήνη κάτι συμβαίνει και υπάρχει η απόκλιση...

Με βάση τις εκτιμήσεις που υπάρχουν η "επικίνδυνη περίοδος" είναι 2017-2019 ( υπενθυμίζουμε ότι το 2017 είναι η χρόνια που οι εξετάσεις έγιναν on line). Ο αριθμός των πτυχίων Αγγλικής Γλώσσας που αναμένεται να ελεγχθεί σε πρώτη φάση προσεγγίζει τον αριθμό 200!

 

Διαβάστε εδώ το χθεσινό μας ρεπορτάζ που αφορά την αποκάλυψη του σκανδάλου

 

Μοιράσου το άρθρο!