Εκπαίδευση

22/07/2019 - 17:57

Τι λέει το Cambridge Assessment English για πλαστά πτυχία Αγγλικών στη Λέσβο

Το θέμα που αποκάλυψε το Lesvosnews.net με τα πλαστά πτυχία Αγγλικών στη Λέσβο προκάλεσε αίσθηση ενώ είναι σε πλήρη εξέλιξη η έρευνα. Πριν από μερικές ημέρες σας αποκαλύψαμε ποιος είναι ο επίμαχος τίτλος σπουδών ( Bulats). Σήμερα δημοσιεύουμε την επίσημη απάντηση στο Lesvosnews.net από το το Cambridge Assessment English. Η απάντηση είναι άκρως ενδιαφέρουσα καθώς και το Cambridge Assessment English είναι θύμα και αυτό θύμα αυτής της περίεργης υπόθεσης όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. Αναλυτικά η απάντηση στο Lesvosnews.net

Με αφορμή την εν εξελίξει υπόθεση περί πιθανά πλαστών πιστοποιητικών ή παραποιημένων αποτελεσμάτων της εξέτασης BULATS, στο νησί της Λέσβου, από άγνωστο σε εμάς πρόσωπο, το Cambridge Assessment English ενημερώνει ότι για την εν λόγω υπόθεση έχουν επιληφθεί οι εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές της Λέσβου.

Το Cambridge Assessment English, όπως ενδεχομένως και άλλα πρόσωπα, φέρεται να έχει πέσει θύμα σειράς ποινικά κολάσιμων πράξεων σχετικών με την παραποίηση των αποτελεσμάτων που απέστειλε σε σχετικές εξετάσεις από άγνωστο/α σε εμάς πρόσωπο/α.

Παρακαλουθούμε στενά τις εξελίξεις και διαβεβαιώνουμε ότι θα πραξουμε τα δέοντα.



Προς ενημέρωση του κοινού, σημειώνουμε ότι το BULATS (Business Language Testing Service) είναι διεθνής πιστοποίηση από το Cambridge Assessment English, τον μεγαλύτερο φορέα πιστοποίησης της αγγλικής γλώσσας παγκοσμίως και ένα εργαλείο αξιολόγησης των γλωσσικών ικανοτήτων για τον χώρο εργασίας. Το BULATS χρησιμοποιείται ευρέως σε προσλήψεις στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, και είναι αναγνωρισμένο από το ΑΣΕΠ μέχρι και επίπεδο Γ2 για αυτό το σκοπό.

Μοναδικός και αποκλειστικός αντιπρόσωπος για τη διεξαγωγή των εξετάσεων BULATS στην Ελλάδα είναι η εταιρεία «BULATS HELLAS», που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και εκπροσωπείται νόμιμα από τον κο  Χρυσόστομο Παυλίδη.

Επαναλαμβάνουμε ότι ο οργανισμός μας, όπως είναι άλλωστε αυτονόητο, όχι μόνο δεν έχει καμία απολύτως ανάμειξη στην ανωτέρω υποθεση, αλλά από κοινού με υποψήφιους φέρεται να έχει πέσει θύμα απάτης, πλαστογραφίας και άλλων σοβαρά ποινικά κολάσιμων πράξεων. Για το λόγο αυτό διαβεβαιώνουμε ότι είμαστε στο πλευρό των υποψηφίων που έχουν θικτεί από τη δυσάρεστη αυτή κατάσταση. Βρισκόμαστε σε στενή επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές, καθ’όλη τη διάρκεια της αστυνομικής και δικαστικής έρευνας. Εν τω μεταξύ, θα συνεχίσουμε να ανταποκρινόμαστε σε αιτήματα των κατόχων πιστοποιητικών BULATS, για την αυθεντικότητα των αποτελεσμάτων τους. Διαβεβαιώνουμε όλους όσοι είναι ήδη κάτοχοι αλλά και όσους ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή στην εξετάση στο μέλλον, ότι δεν υπαρχει καμία αλλαγή αναφορικά με την αναγνώριση των τίτλων τους από το ΑΣΕΠ.

 

-----

 

Δείτε εδώ όλα τα δημοσιεύματα του Lesvosnews.net για το θέμα
 

Μοιράσου το άρθρο!