Εκπαίδευση

04/02/2023 - 19:54

Τι θα γίνει με τα σχολεία στη Λέσβο; Τι αναφέρει η ΕΛΜΕ για την επικείμενη κακοκαιρία

Ανακοίνωση από την ΕΛΜΕ Λέσβου:

Ήδη, πριν καν ανακοινωθεί το κλείσιμο των σχολείων, σε όλη την Ελλάδα, καταφτάνουν οδηγίες για "ετοιμότητα των σχολικών μονάδων", εννοώντας την πραγματοποίηση τηλεκπαίδευσης (κι όχι να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία).

Ξεκαθαρίζουμε τα εξής:

1) Κλειστό σχολείο, σημαίνει κλειστό σχολείο. Αυτό δεν συμβαίνει με ευθύνη των εκπαιδευτικών.

2) Το σπίτι μας ΔΕΝ είναι χώρος εργασίας. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε ή να διαθέτουμε ρεύμα, χώρο, αίθουσα,  εξοπλισμό, πρόσβαση στο διαδίκτυο κ.α.

3) Κανείς δεν μπορεί να  ασκήσει δίωξη ή να  επιβάλλει  κυρώσεις, με το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο, αν ο/η εκπαιδευτικός δηλώσει αδυναμία, εφόσον το Κράτος δεν διασφαλίζει όλα τα παραπάνω.

4) Σε περίπτωση επικίνδυνων φαινομένων, προέχει η ασφάλεια της οικογένειας μας, η δική μας, των μαθητών μας. Δεν μπορεί να ζητείται να μεταβούμε στο χώρο εργασίας μας την ώρα που κρίνεται ότι τα σχολεία κλείνουν για αποφευχθεί αυτή ακριβώς η μετάβαση. Πέρσι, είχαμε φαινόμενα που εκπαιδευτικοί τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να  μεταβούν στο σχολείο.

5)Ουδείς συνάδελφος συναδέλφισσα, ούτε καν Υποδιευθυντής ή Υποδιευθύντρια ή Διευθυντής ή Διευθύντρια, δεν υποχρεούται σε καμία περίπτωση να ασχολείται και να διεκπεραιώνει υπηρεσιακά θέματα σε ημέρες και ώρες εκτός ωραρίου εργασίας.

Μοιράσου το άρθρο!