Εκπαίδευση

14/05/2013 - 12:47

Τρομοκρατία εκπαιδευτικών και ... μικρών παιδιών

Τρομοκρατία εκπαιδευτικών και ... μικρών παιδιών

r />Απόγευμα σε χωριό της Λέσβου. Αστυνομικός αναλαμβάνει να παραδώσει το φύλλο επιστράτευσης στον καθηγητή.
Ώρα 4:00 μμ Δευτέρα 13 Μαΐου

Ο καθηγητής απουσιάζει από την οικία του. Μεγάλο έγκλημα.
Ο αστυνομικός χτυπάει την πόρτα. Απέναντί του ένα 8χρονο παιδί.  Ενημερώνει τον αστυνομικό ότι ο πατέρας του απουσιάζει στο κτήμα για δουλειές.


Αυστηρός ο αστυνομικός.  Μάλλον έχει καθοδηγητή τον Αν. Σαμάρα (ξέρετε εκείνον τον πρωθυπουργό που μέσα σε 5 μήνες έχει κάνει 3 επιστρατεύσεις).


«Πες τον πατέρα σου να έρθει μέχρι το βράδυ να πάρει το φύλλο επιστράτευσης αλλιώς θα τον συλλάβω». είπε ο Αστυνομικός στο 8χρονο παιδί !!!!!!!!


Γύρισε ο πατέρας- εκπαιδευτικός από το κτήμα και βρήκε το παιδί του φοβισμένο και τρομοκρατημένο
 



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΕΠ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
13 Μαΐου 2013

Όχι στην επιστράτευση των εκπαιδευτικών!
Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα τους!

Η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ προχώρησε ένα ακόμα βήμα στον αντιλαϊκό της κατήφορο. Αφού ψήφισε ένα νόμο που προβλέπει την πλήρη ελαστικοποίηση των συνθηκών εργασίας των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τις απολύσεις χιλιάδων αναπληρωτών καθηγητών και γενικά τη διαμόρφωση του "νέου σχολείου" της αγοράς επιβάλλοντας τον αντιδραστικό έλεγχο των εκπαιδευτικών, προχώρησε στην επιστράτευσή τους. Θέλει να διαμορφώσει έναν εκπαιδευτικό χωρίς δικαιώματα, υποταγμένο, να μην διανοείται καν ότι μπορεί να συγκρουστεί με τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα και το αντιδραστικό περιεχόμενο της γνώσης που προωθεί. Η υπόθεση της επιστράτευσης των εκπαιδευτικών αφορά κάθε εργαζόμενο. Αφορά πρώτα και κύρια τους εργαζόμενους γονείς και τους μαθητές.

Το ΚΣ του ΣΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου καταγγέλλει την κυβέρνηση που προχώρησε σ' αυτό το αυταρχικό μέτρο. Η ποινικοποίηση ακόμα και της σκέψης για απεργία και ο κρατικός αυταρχισμός θα πέσουν στο κενό! Η κυβέρνηση θέλει να εξαφανίσει το δικαίωμα στην απεργία. Χθες ήταν οι ναυτεργάτες, οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργίας, οι εργαζόμενοι στο Μετρό, σήμερα οι εκπαιδευτικοί, αύριο όποιος σηκώσει κεφάλι. Η ένταση της καταστολής πάει χέρι – χέρι με την επίθεση στη ζωή και τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας. Η κυβέρνηση να πάρει ΤΩΡΑ πίσω τα χαρτιά της επιστράτευσης και να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών.

Ως διδάσκουσες και διδάσκοντες στο Πανεπιστήμιο στεκόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων της Μέσης Εκπαίδευσης. Ο αγώνας για να μην ανατραπούν οι εργασιακές σχέσεις, να μην απολυθούν χιλιάδες εκπαιδευτικοί και για να μην διαλυθεί η δημόσια εκπαίδευση είναι και δικός μας αγώνας. Συμμετέχουμε μαζικά και στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις κινητοποιήσεις ενάντια στην επιστράτευση και υπέρ μιας πραγματικά δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης.


ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
            
  Για μια ακόμη φορά η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ δείχνει το πρόσωπο της δημοκρατίας της, την αντοχή της δημοκρατίας της στο δικαίωμα της απεργίας.
  Επιστρατεύουν του καθηγητές, ισχυριζόμενοι ότι ενδιαφέρονται για το μέλλον και τις αγωνίες των παιδιών και των γονιών τους.
  Ψεύτικες και υποκριτικές οι δηλώσεις και το ενδιαφέρον της κυβέρνησης και των παρατρεχάμενων της για τους μαθητές.
  Αυτοί που στέρησαν και στερούν τα παιδιά μας από το δικαίωμα στη μόρφωση
  Αυτοί που στερούν στους γονείς το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλεία και τους στέλνουν στα Γκέτο των καπιταλιστών, με 400 ευρώ μεροκάματο
  Αυτοί που στερούν το φαί από τα παιδιά μας, και στα σχολεία έγινε κανόνας η παρουσία υποσιτισμένων παιδιών
  Αυτοί που έχουν βάλει τη σφραγίδα τους σε ό,τι πιο αντιλαϊκό, αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο υπάρχει
  Αυτοί που υπηρετούν πιστά και ευθυγραμμίζουν την πολιτική τους για την παιδεία, στα χνάρια των συμφερόντων της  πλουτοκρατίας
  Δεν μπορούν να γίνονται τιμητές για το δικαίωμα των παιδιών μας στη μόρφωση.
  Η επιστράτευση των δασκάλων των παιδιών μας, είναι επιταγή των εφοπλιστών, των μεγαλεμπόρων, των τραπεζιτών, των βιομήχανων, και λοιπών εκμεταλλευτών του ιδρώτα των εργαζομένων. Αυτών τα συμφέροντα εξυπηρετεί η επιστράτευση των καθηγητών.
 Θέλουν εκπαιδευτικούς με το όπλο στο κρόταφο, ραγιάδες να διδάσκουν στα παιδιά μας την υποταγή στις ορέξεις των αφεντικών.
 Με την επιστράτευση στρέφονται ενάντια στους αγώνες του εργαζόμενου λαού και θα έχουν απέναντι τους όλους τους εργαζόμενους και κάθε λαϊκή οικογένεια.
 
ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΙ, Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!


Σχόλιο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Γιάννη Ζερδελή για την πολιτική επιστράτευση των καθηγητών


Συνταγματική εκτροπή η απόφαση για επιστράτευση των εκπαιδευτικών - Η κοινωνία να μην σιωπήσει μπροστά στην κατάλυση της δημοκρατίας


Σχολιάζοντας την απόφαση για πολιτική επιστράτευση των λειτουργών μέσης εκπαίδευσης, ο βουλευτής ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Γιάννης Ζερδελής έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Με μια επίδειξη αυταρχισμού άνευ προηγουμένου, ο πρωθυπουργός αποφάσισε την επιστράτευση των εκπαιδευτικών πριν καν πάρουν απόφαση για απεργία! Μετά από την επίταξη των ναυτεργατών και των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς, ήρθε η σειρά των καθηγητών να φορέσουν...τα χακί επιβεβαιώνοντας την πάγια πια τακτική της τρικομματικής κυβέρνησης να καταλύει το σύνταγμα με κάθε ευκαιρία.
Με ψευδεπίγραφο πρόσχημα την ψυχική υγεία των μαθητών, η επιστράτευση των εκπαιδευτικών δεν συνιστά τίποτα άλλο παρά δαιμονοποίηση και κατ' ουσίαν απαγόρευση οποιασδήποτε αντίστασης στη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα. Σκέφτηκε ο κ. Σαμαράς την ψυχική υγεία των παιδιών που εξαιτίας της πολιτικής του ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας; Ενδιαφέρθηκε ο κ. Βενιζέλος για την ανεργία των νέων που έφτασε στο 65% και για τους χιλιάδες πτυχιούχους μετανάστες; Ή μήπως ο κ. Κουβέλης ανησύχησε για τα σχολεία χωρίς θέρμανση, χωρίς βιβλία και χωρίς καθηγητές; Ο φαρισαϊσμός της κυβέρνησης δεν γνωρίζει πια κανένα όριο.
Προτάσσοντας τη δήθεν αντίδραση των εκπαιδευτικών στη δίωρη αύξηση του ωραρίου τους και επιλέγοντας να ανακοινώσει τα νέα μέτρα που αφορούν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση λίγες μέρες πριν τις πανελλαδικές εξετάσεις, ουσιαστικά ο Αντώνης Σαμαράς και η κυβέρνησή του με θατσερικές τακτικές προσπαθούν να αποστερήσουν τον αγώνα των εκπαιδευτικών από κάθε κοινωνικό έρεισμα.
Οι λογικές κοινωνικού αυτοματισμού δεν πρέπει να περάσουν, γιατί τότε ο κατήφορος δεν θα έχει τελειωμό. Αν σήμερα όλη η κοινωνία δεν αντιδράσει σε τέτοιου είδους δημοκρατικές εκτροπές, που όχι μόνο έστρωσαν το δρόμο στο να εκκολαφθεί το αυγό του φιδιού αλλά το τρέφουν καθημερινά, θα επιβεβαιωθεί με τον πιο τραγικό τρόπο ο Μπρεχτ όταν έγραφε ότι "όταν ήρθαν για μένα, δεν υπήρχε κανείς για να φωνάξει".»


 

Μοιράσου το άρθρο!