Εκπαίδευση

28/03/2016 - 10:40

Βοήθεια από το Δήμο στα Ειδικά Σχολεία

yle="text-align: justify;">Η Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του  Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου, κα Αναστασία Αντωνέλη, κάνει γνωστά τα εξής:

    Έχοντας επίγνωση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες την σημερινή εποχή και ειδικά τα παιδιά, ξεκινάμε ως Δήμος Λέσβου μια προσπάθεια να ανακουφίσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε τα παιδιά όλων των βαθμίδων των Ειδικών Σχολείων του Δήμου μας.


    Έτσι, την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016, παραδώσαμε αθλητικά παπούτσια και φόρμες, για τα παιδιά   του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης στο Διευθυντή του, κ. Τσακύρη, καθώς επίσης και στον  Διευθυντή του Ειδικού Γυμνασίου κ. Βάρκα.
    Τα ανωτέρω, προήλθαν στον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου, κατόπιν αιτήματος μας, από την εθελοντική οργάνωση «Αποστολή Άνθρωπος», την οποία και ευχαριστούμε.
Φυσικά και δεν λύνονται τα προβλήματα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες με αυτήν μας την αρωγή, αφού χρήζουν κυβερνητικών πρωτοβουλιών.  Ως γνωστόν λόγω της οικονομικής κρίσης,   τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν εντονότερες οικονομικές δυσκολίες, εξαιτίας της κατάρρευσης του Κράτους Πρόνοιας και της ανάληψης του πρόσθετου κόστους που απαιτείται για την κάλυψη των αναγκών που πηγάζουν από την αναπηρία τους, από τους ίδιους. Όμως, καμία τρόικα και κανένα σχέδιο διάσωσης της χώρας δεν μπορεί να στηριχτεί στο άνοιγμα του Καιάδα της αδιαφορίας και της εγκατάλειψης των ατόμων με ειδικές ανάγκες.
Εμείς, ως Δήμος Λέσβου, συμβολικά και μέσα στα πλαίσια άσκησης της κοινωνικής μας πολιτικής, προσπαθούμε να συμπαρασταθούμε, με αυτόν τον τρόπο τώρα και με όσους άλλους μπορέσουμε μελλοντικά, προκειμένου να συνεπικουρήσουμε τον αγώνα των γονέων  και των διδασκόντων στις αναφερόμενες δομές, ο οποίος είναι πράγματι τιτάνιος. Είχα την τιμή, μετά από πρόσκληση του Διευθυντή του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου, να παρακολουθήσω την γιορτή που διοργάνωσαν για την 25η Μαρτίου. Μια συγκλονιστική εμπειρία για τον καθένα, ένα μεγάλο μάθημα ζωής, δύναμης, θέλησης και αγάπης
Πέρα λοιπόν απ’ τα ευχαριστώ μας στους εκπαιδευτικούς για το πολύτιμο έργο τους και την προσφορά τους στα παιδιά αυτά, σήμερα θέλουμε και εμείς με την σειρά μας να τα χαρίσουμε ένα χαμόγελο  με αυτήν μας την δράση και να δηλώσουμε παρόντες στον αγώνα που δίνουν κατά της μοναξιάς και της εγκατάλειψης από το ίδιο το Κράτος.
 

Μοιράσου το άρθρο!