Εκπαίδευση

12/12/2013 - 14:58

Βράβευση Γυμνασίου Αγιάσου! 1ο βραβείο στον 1ο Μαθητικό Διαγωνισμό για τον Έλεγχο του Καπνίσματος

yle="text-align: justify;">Βράβευση του Γυμνασίου Αγιάσου στο Υπουργείο Παιδείας (Γ.Παπανδρέου 37 - Μαρούσι - Αθήνα) που έγινε την Τετάρτη, 11-12-2013 το μεσημέρι, στην αίθουσα Εκδηλώσεων "Jacquelline de Romilly"

Ολοκληρώθηκε χθες με επιτυχία το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο “Μαθαίνω να μην καπνίζω”, που διοργανώνεται στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικων Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, στο πλαίσιο του προγράμματος HEART II.
Η όλη εκδήλωση συμπεριλαμβάνεται στο σύνολο των μαθητικών δραστηριοτήτων της Πανελλήνιας Μαθητικής Εβδομάδας κατά του καπνίσματος, που άρχισε τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου και κορυφώθηκε χθες Τετάρτη , με τη συγκέντρωση και πάνω από 1500 μαθητών-συνέδρων στα μεγάλα αμφιθέατρα του Υπουργείου Παιδείας και του ΙΙΒΕΑΑ.
Αθρόα ήταν επίσης η συμμετοχή των μαθητών στον πανελλήνιο διαγωνισμό ζωγραφικής, μουσικής και video  με θέματα σχετικά με την πρόληψη του καπνίσματος στη μαθητική κοινότητα. Τα καλύτερα έργα παρουσιάστηκαν και βραβεύτηκαν σε ειδική εκδήλωση. Στην εκδήλωση  παρευρεθεί και ο χορηγός του προγράμματος HEART, γνωστός Ελληνοαμερικανός  φιλάνθρωπος George D.Behrakis.

To video «Όχι εγώ...»  από το Γυμνάσιο Αγιάσου κέρδισε το πρώτο βραβείο για το Γυμνάσιο στον 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για τον Έλεγχο του Καπνίσματος.

Δημιουργοί του video είναι οι μαθητές Καρακωνσταντή Ι., Κεφάλα Μ., Ζεκιολάρι Γ., Κουτσκουδής-Βουρλής Μ., Κεφάλας Μ., Ανδρεαδέλλη Μ., Ανδρεαδέλλης Ρ., Πετεινέλλη Μ., Ζεβιολάρι Ν.
Καθηγητής: Λασκαρίδης Σ.



Τα βραβεία παρέλαβαν οι μαθητές Μιχάλης Κουτσκουδής-Βουρλής και Ιωάννα Καρακωνσταντή που πρωταγωνίστησαν στο βιντεοσκοπημένο δρώμενο και συνοδεύονταν στην Αθήνα από την καθηγήτρια - βιολόγο του Γυμνασίου Αγιάσου κ. Αντιγόνη Παπαβασιλείου.

Θυμίζουμε ότι το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ), στα πλαίσια του προγράμματος HEART II, διοργάνωσε τον πρώτο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για τον Έλεγχο του Καπνίσματος. Οι μαθητές κλήθηκαν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό με ατομικά ή ομαδικά έργα τους που προάγουν την υγιεινή συμπεριφορά όσον αφορά στο κάπνισμα. Τα έργα θα μπορούσαν να είναι τραγούδι, βίντεο, ζωγραφική,ψηφιακή εφαρμογή.  Οι συμμετοχές από όλη την Έλλαδα ήταν πάρα πολλές και η επιλογή της επιτροπής ήταν δύσκολη.

 

Δείτε το βίντεο του Γυμνασίου Αγιάσου που κέρδισε την πρώτη θέση:

 

Μοιράσου το άρθρο!