Εκπαίδευση

05/02/2013 - 09:40

Βράβευση μαθητών από την ΕΛΜΕ Λέσβου για το διαγωνισμό Αντιφασιστικής αφίσας

Βράβευση μαθητών από την ΕΛΜΕ Λέσβου για το διαγωνισμό

Η ΕΛΜΕ Λέσβου καλεί όλους τους κατοίκους του νησιού στην εκδήλωση βράβευσης των μαθητών που πρώτευσαν στον Παλλεσβιακό Σχολικό Διαγωνισμό Αντιφασιστικής Αφίσας που είχε τίτλο «Ενάντια στο φασισμό και τη ρατσιστική βία».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου και ώρα 7.30 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης. Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα εκτεθούν τα έργα όλων των μαθητών που πήραν μέρος στο διαγωνισμό.

Θα ακολουθήσει συζήτηση για το φαινόμενο του ρατσισμού και του φασισμού με τη δικηγόρο Ιωάννα Κούρτοβικ.

Στις δύσκολες αυτές μέρες που το φαινόμενο της ανόδου φασιστικών και νεοναζιστικών μορφωμάτων ως αποτέλεσμα των πολιτικών φτωχοποίησης του ελληνικού λαού που ακολουθούνται, έχει φέρει την ρατσιστική βία, τη μισαλλοδοξία και το φόβο στην καθημερινότητα του καθενός, η αντίσταση του εκπαιδευτικού κόσμου, της νεολαίας και των εργαζομένων στον ρατσισμό  και τον φασισμό θα  πρέπει να είναι πολύμορφη και συνεχής.

Η ΕΛΜΕ Λέσβου, στα πλαίσια της απόφασής της για ανάπτυξη αντιφασιστικών δράσεων θα συνεχίσει να αγωνίζεται εναντία στον ρατσισμό και τον φασισμό με πρωτοβουλίες που θα αναπτύσσει με τη συνεργασία εκπαιδευτικών και μαθητών και της τοπικής κοινωνίας του νησιού μας.

Μοιράσου το άρθρο!