Ελλάδα

17/06/2014 - 16:49

Αίτημα εξαίρεσης ανακριτριών - εισαγγελέα κατέθεσε ο Ν. Μιχαλολιάκος

style="text-align: justify;"> 
Νέο αίτημα εξαίρεσης κατά των ανακριτριών Ιωάννας Κλάπα και Μαρίας Δημητροπούλου και του Εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, κατέθεσε ο προφυλακισμένος αρχηγός του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος.
 
Στην αίτηση που κατέθεσε ο συνήγορος του κατηγορουμένου αναφέρεται ότι  «αντικείμενο της αίτησης είναι η βαρύτατη δημόσια καταγγελία του συναδέλφου μου κ. Αλεξίου Κούγια, στις 2 Ιουνίου, ότι κατά τη συμπληρωματική απολογία του εντολέα του Ευστάθιου Μπούκουρα, ενώπιον των εν λόγω δικαστικών λειτουργών, υπό συνθήκες Ιεράς Εξέτασης, όπως χαρακτήρισε την ανάκριση ο κ. Κούγιας, ζητήθηκε από τον κ. Μπούκουρα να καταθέσει, εν είδει μάρτυρα κατηγορίας, εναντίον των υπολοίπων κατηγορουμένων βουλευτών της συγκεκριμένης υπόθεσης, προκειμένου ο ίδιος να αποφυλακιστεί.»
 
Όπως επισημαίνεται στην αίτηση «ουσιαστικά, ο κ. Κούγιας κατήγγειλε ότι ο εντολέας του απειλήθηκε - εκβιάστηκε ότι έαν δεν το έπραττε θα παρέμενε στη φυλακή, όπερ και, εν τέλει, έγινε».
 
Δηλώσεις για το όλο ζήτημα πραγματοποίησε τόσο ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης όσο και ο συνήγορος του κ. Μιχαλολιάκου.
 
Αναβλήθηκε εκ νέου η απολογία της Ελ. Ζαρούλια
Λόγω της αίτησης εξαίρεσης των ανακριτριών και του εισαγγελέα «παγώνει» η ανακριτική διαδικασία μέχρι να αποφανθεί το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.
 
Ως εκ τούτου αναβλήθηκε εκ νέου η απολογία της συζύγου του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ελένης Ζαρούλια, η οποία ζήτησε και έλαβε νέα προθεσμία για τις 25 Ιουνίου. 
 
 
πηγή: www.naftemporiki.gr
 

Μοιράσου το άρθρο!