Ελλάδα

30/10/2020 - 14:16

Έπεσε τμήμα της κεντρική εκκλησίας στο Καρλόβασι - Προσοχή για τσουνάμι

Ο ισχυρότατος σεισμός 6,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 13:51, 19 χιλιόμετρα Βόρεια Βορειοδυτικά της Σάμου, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Ο σεισμός είχε μεγάλη διάρκεια και έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ, Ευθύμιο Λέκκα, είναι πιθανός ο κίδυνος να εκδηλωθεί τσουνάμι στο νησί. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, επέστησε την προσοχή στους κατοίκους της Σάμου, οι οποίοι, έχουν  βγει στους δρόμους.

 

Έπεσε τμήμα της κεντρική εκκλησίας στο Καρλόβασι

Όπως μεταδίδει ο τηλεοπτικό σταθμός ΣΚΑΙ από τον ισχυρό σεισμό προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στην κεντρική εκκλησία στο Καρλόβασι καθώς κατέρρευσε ολόκληρο τμήμα της.

"Πρέπει να υπάρχουν ζημιές σε κτήρια καθώς ο σεισμός ήταν πολύ δυνατός", δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο πρόεδρος εργαζομένων του νοσοκομείου Σάμου μιλώντας για τη σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στα ανοιχτά της Σάμου και έγινε αισθητός έως την Αθήνα και την Πάτρα. "Ο κόσμος έχει βγει στους δρόμους και έχει συγκεντρωθεί στις πλατείες καθώς φοβήθηκε από την ισχυρή δόνηση" πρόσθεσε ο πρόεδρος εργαζομένων.

-----------

«Ζήσαμε πριν μερικά λεπτά έναν πολύ μεγάλο σεισμό που η Σάμος έχει να το ζήσει πολλά χρόνια. Ο κόσμος είναι πανικόβλητος έχει βγει έξω στις πλατείες, στους δρόμους» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος εργαζομένων νοσοκομείου Σάμου μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ.


Όπως ανέφερε στο νοσοκομείο δεν έχουν φτάσει τραυματίες ενώ σημείωσε πως πρέπει να έχουν γίνει ζημιές σε κτίρια. 

«Ήταν ένα σεισμός που κράτησε αρκετά λεπτά. Πολύ δυνατός» δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Σημειώνεται ότι Ισχυρότατος σεισμός, μεγέθους 6,7 Ρίχτερ σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, έγινε αισθητός στην Αθήνα. O σεισμός σημειώθηκε στις 13:51. 

Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης είναι 19 χλμ. βόρεια της Σάμου. Το εστιακό βάθος ήταν μόλις 2 χιλιόμετρα. 

skai.gr

 

14:22ΕΚΤΑΚΤΟ - Επείγουσα ειδοποίηση από 112 για τσουνάμι - Μακριά από τις ακτές

14:16Έπεσε τμήμα της κεντρική εκκλησίας στο Καρλόβασι - Προσοχή για τσουνάμι

13:56Ισχυρή σεισμική δόνηση 6,6 Ρίχτερ - Κουνήθηκε όλο το Βόρειο Αιγαίο

 

Όλες οι εξελίξεις στο Σεισμός_10_2020

Μοιράσου το άρθρο!