Γεύσεις

30/06/2012 - 00:01

Αχινομακαρονάδα

Η αχινομακαρονάδα αποτελούσε ένα από τα πιο αγαπημένα εδέσματα του Καλοκαιριού. Το φτιάχναμε  εύκολα, αρκεί ο τόπος των διακοπών μας να κραταγε αχινούς, αυτό άλλωστε σήμαινε ότι κάναμε μπάνιο σε καθαρά νερά. Το ψάρεμα του αχινού απαγορεύεται πλέον, οπότε αναπολούμε το παρελθόν…

ΤΑ ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο σπαγγέτι (500 γρ.) 8 κουταλιές της σούπας παρθένο ελαιόλαδο 20 αχινοί 2 σκελίδες σκόρδο 4 κ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοίγουμε τους αχινούς με ένα ψαλίδι και τους τινάζουμε για να φύγει η άμμος που έχουν μέσα στο κέλυφος τους. Με ένα κουταλάκι βγάζουμε προσεκτικά τα αυγά τους και τα φυλάμε  στο ψυγείο.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί. Ρίχνουμε τις σκελίδες σκόρδου, αφού πρώτα τις χαράξουμε και αφαιρέσουμε το φύτρο τους. Τις γυρίζουμε  για 2-3 λεπτά μέσα στο λάδι προσέχοντας να μην αλλάξουν χρώμα και μετά τις βγάζουμε.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τα αυγά των αχινών στο ζεστό λάδι για 1 λεπτό. Τραβάμε το τηγάνι από τη φωτιά, ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύουμε και διατηρούμε το μείγμα χλιαρό.
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και τα διατηρούμε  ζεστά.
ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Φτιάχνουμε από 1 στριφογυριστό λοφάκι σε κάθε πιάτο και τα περιχύνουμε με 1 κουταλιά της σούπας λάδι, αυγά αχινών και μαϊντανό. Τρίβουμε άφθονο πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.
Το εξαίρετο αυτό έδεσμα μπορούμε να συνδυάσουμε με δροσερό λευκό κρασί, ή ακόμη καλύτερα με ρομπόλα Κεφαλληνίας.
-------------------------------
Επιμέλεια: Γιώργος Μάγειρας
πηγή:  http://www.psarema-skafos.gr

Μοιράσου το άρθρο!