|
Χρόνος ανάγνωσης
:
1'
Υλικά:
φύλλα κρούστας 4-5
κρεμμύδι 1 ψιλοκομμένο
κολοκύθα κίτρινη 250 γρ. τριμμένη
βούτυρο 120 γρ.
γάλα εβαπορέ 1/2 φλιτζάνι
κρέμα γάλακτος 250 ml
αυγά 3
μπέικον 150 γρ. κομμένο σε κυβάκια
κασέρι 200 γρ. τριμμένο
κεφαλογραβιέρα 180 γρ. τριμμένη
αλάτι λίγο
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Στρώνετε τα φύλλα κρούστας σε ορθογώνιο ταψί αλείφοντας κάθε φύλλο με βούτυρο (εκτός από το πάνω-πάνω) με τέτοιο τρόπο ώστε να καλυφθεί ο πάτος και τα πλαϊνά τοιχώματα του ταψιού.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το υπόλοιπο βούτυρο και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και την τριμμένη κολοκύθα μέχρι να μαραθούν. Αφήνετε το κρεμμύδι και την κολοκύθα να κρυώσουν. Χτυπάτε σε ένα μπολ το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτετε στο μπολ το μείγμα του κρεμμυδιού, το μπέικον και τα τριμμένα τυριά και ανακατεύετε καλά. Απλώνετε πάνω στα φύλλα το μείγμα και ισιώνετε την επιφάνεια της γέμισης με μια σπάτουλα.
Ψήνετε στους 180οC μέχρι να σφίξει η γέμιση και να ροδίσει το φύλλο στις άκρες (περίπου 50’) και σερβίρετε.
Πικάντικη, αλμυρή και πλούσια αυτή η πίτα που ξεσκέπαστη καθώς είναι, φέρνει περισσότερο σε τάρτα. Η αρμύρα των τυριών αναζητά κρασί με οξύτητα, ενώ η καπνιστή χροιά από το μπέικον κι η γλύκα της κολοκύθας υπογραμμίζουν την ανάγκη για κρασί περασμένο από βαρέλι. Για να συμβιβάσουμε τις απαιτήσεις της πίτας επιλέγουμε ένα Chardonnay ή ένα Ασύρτικο, μικρής παλαίωσης.
πηγή: www.icookgreek.com
Διαβάστε επίσης
Άρθρα απο την ίδια κατηγορία
|
Taste Lesvos: Όταν η λεσβιακή κουζίνα συνάντησε τα decks – Το στοίχημα που κέρδισε η Μυτιλήνη
Η λεσβιακή γαστρονομία συνάντησε τη σύγχρονη διασκέδαση στο Taste Lesvos, με 50 παραγωγούς, τοπικές...
|
Σκάλα Ερεσού: Απόψε η Γιορτή Σύκου με τοπικές γεύσεις, χορό και ζωντανή μουσική
Η Γιορτή Σύκου επιστρέφει απόψε στη Σκάλα Ερεσού με εδέσματα από ερέσιο σύκο, παραδοσιακούς χορούς...
|
Αφάλωνας: Ανάβουν ξανά τα «Φουρνέλια» – Τα θρυλικά «Ψταλέλια» ζωντανεύουν μια γλυκιά παράδοση της Λέσβου
«Φουρνέλια – Ψταλέλια»: Αναβίωση ενός παλιού εθίμου στο όμορφο χωριό μας Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος...
|
Χάχλες, μουσική και χορός στα «Τραχανίσματα» (φωτο)
Πλήθος κόσμου στους Λάμπου Μύλους για τα «Τραχανίσματα» του Taste Lesvos, με χάχλες, παραδοσιακούς...
Τα πιο διαβασμένα της εβδομάδας
Τελευταίες ειδήσεις
Όλες οι προσεχείς εκδηλώσεις