Γεύσεις

15/05/2015 - 12:52

Μακαρόνια με σάλτσα από σέσκουλα και φρέσκα κρεμμυδάκια

style="text-align: justify;">Υλικά:
400 γρ. πένες
500 γρ. σέσκουλα, χωρίς τα παχιά κοτσάνια και τα φύλλα κομμένα σε λεπτές λωρίδες
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, καθαρισμένα και κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες
3 κ.σ. βούτυρο
3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ¾ της κούπας γάλα 3,5 % λιπαρά
1 ¼ της κούπας τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι
πίπερι
 
Εκτέλεση:
Για τα μακαρόνια
Βάζουμε τις πένες να βράσουν σε καυτό αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμες, σουρώνουμε και τις κρατάμε ζεστές αφού τις ανακατέψουμε με λίγο ελαιόλαδο.
 
Για τη σάλτσα
Πλένουμε τα σέσκουλα μας, αλλά δεν χρειάζεται να τα στεγνώσουμε, απλά τα τοποθετούμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Μαγειρεύουμε με σκεπασμένο καπάκι, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαραθούν, περίπου για 6 λεπτά.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και τα τοποθετούμε τα σε ένα σουρωτήρι και πιέζοντας τα με μια σπάτουλα ή μεγάλο κουτάλι τα στραγγίζουμε ή τα αφήνουμε να κρυώσουν αρκετά και παίρνουμε μικρές χούφτες και τα πιέζουμε στο χέρι μας ώστε να αφαιρέσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο νερό.
Σκουπίζουμε τη μεγάλη κατσαρόλα, ώστε να μπορέσουμε να τη χρησιμοποιήσουμε ξανά. Ζεσταίνουμε το γάλα σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να ζεσταθεί. Κρατάμε ζεστό. Εν τω μεταξύ, μαγειρεύουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, αν χρησιμοποιείτε, μαζί με το βούτυρο σε μεγάλη κατσαρόλα πάνω από μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 6 λεπτά.
Ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και ανακατεύουμε για περίπου τρία λεπτά. Προσθέτουμε το ζεστό γάλα με μια αργή ροή, χτυπώντας συνεχώς για να αποτρέψουμε τη δημιουργία κομμάτιών, και σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας μέχρι να πήξει, 3-4 λεπτά. Ρίχνουμε μέσα τα σέσκουλα, το αλάτι και το πιπέρι και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, μέχρι να ζεσταθούν καλά. Ρίχνουμε και ¼ της κούπας τριμμένη παρμεζάνα μέσα στη σάλτσα και ανακατεύουμε.
 
Tip
Αυτή είναι μια πολύ νόστιμη γαρνιτούρα για μακαρόνια αλλά και για κρέατα. Για να κάνουμε απλά τη σάλτσα σαν γαρνιτούρα χρησιμοποιούμε 1 ¼ της κούπας γάλα αντί για 1 ¾! 
 
 
πηγή: akispetretzikis.com
 

Μοιράσου το άρθρο!