Γεύσεις

17/02/2014 - 16:45

Ο Ευτύχης Μπλέτσας γνωρίζει τις γεύσεις της Λέσβου

yle="text-align: justify;">Ο γνώστος παρουσιαστής  Ευτυχής Μπλέτσας (από την εκπομπή "Στην Κουζίνα της Μαμάς") επισκέφθηκε τη Μυτιλήνη για τα γυρίσματα της νεάς του εκπομπής "Ταξίδι στις Γεύσεις" που θα παρουσιάζει στο κάναλι Ε.

Ας δούμε πως περιγράφει ο ίδος την εμπειρία του μέσα από την προσωπική του ιστοσελίδα.

Η Λέσβος εκτός από ένα μαγικό ελληνικό νησί είναι ένας ιδανικός προορισμός για όλους μας. Από τον πιο μικρό μέχρι και τον πιο μεγάλο. Το νησί έχει  υπέροχες παραλίες, όμορφους προορισμούς, ιδιαίτερα μνημεία και ειδυλλιακούς τόπους. Οι κάτοικοι του νησιού, οι Μυτιληνιοί έχουν αυτό το χαρούμενο τραγουδιστό τόνο στη φωνή τους που κάνουν τη διάθεσή σου να φτιάχνει ακόμη και αν είσαι χάλια. H Μυτιλήνη που κοσμεί το βορειοανατολικό Αιγαίο, είναι το τρίτο σε μέγεθος ελληνικό νησί.
Εμείς επισκεφθήκαμε την Μυτιλήνη και είδαμε υπέροχα πράγματα, γευτήκαμε θεσπέσιες γεύσεις και ανακαλύψαμε φανταστικούς προορισμούς. Δεν ξέρω αν εσύ έχεις επισκεφθεί το νησί αυτό, όμως είμαι σίγουρος πως αν το επισκεφθείς θα λες ακριβώς τα ίδια. Οι φωτογραφίες αποδεικνύουν την ομορφιά του νησιού και εγώ την επιβεβαιώνω. Παρακάτω θα δεις φωτογραφίες από την επίσκεψή μας στο MEATING (ψητοπωλείο στο κέντρο του νησιού), την βραδινή Μυτιλήνη, τον Φούρνο του Κίμωνα, το ξενοδοχείο που μας φιλοξένησε το Elysion, το κάστρο της Μυτιλήνης, το παλιό λιμάνι, το παλιό καφενείο ΕΡΜΗΣ, την οδό της Ερμού, το μοναδικό Cook Out που φτιάξαμε για εσάς και τέλος την Μουριά του Μυριβήλη. Καλή ανάγνωση!

Κάπως έτσι φάγαμε στο MEATING!
Ωραία φαγητά και καλή εξυπηρέτηση. Ψητοπωλείο στο κέντρο του νησιού στο οποίο πιθανό είναι να φας μια φορά μιας και φαίνεται το πιο καθαρό βρώμικο της πόλης.

Δες τι είδαμε στην βραδινή Μυτιλήνη!
Αυτή η βραδινή Μυτιλήνη μπορεί να μας τρελάνει αν θέλει. Εμάς μας τρέλανε, μας μάγεψε και μας έκανε να νιώσουμε τόσο ρομαντικά που η ημέρα των ερωτευμένων ήταν ακόμη πιο ξεχωριστή.

Ο φούρνος του Κίμωνα είναι μια υπέροχη επιλογή για το πρωινό σου και όχι μόνο. Εκεί θα βρεις γλυκά, μακαρόνια και ότι τραβάει η ψυχή σου. Το καλύτερο από όλα είναι το σούπερ υγιεινό ψωμί που παράγεται εκεί. Το “ψωμί της γιαγιάς” όπως το ονομάζει χαρακτηριστικά ο δημιουργός του. Σου προτείνουμε να δοκιμάσεις όπωσδήποτε αν περάσεις από εκεί.

Ο Γιώργος από το αρτοποιείο “Κίμωνας” είναι ίσως και ο πιο κορυφαίος φούρναρης που έχω γνωρίσει ποτέ μου! Ανοιχτή καρδιά και απίστευτα κορυφαίος στη δουλειά του. Στην οικογενειακή επιχείρηση φτιάχνουν καθημερινά το καλύτερο ψωμί που έχω φάει ποτέ μου, με αρχαιοελληνική ποικιλία σιταριού και προζύμι 137 χρόνων, χωρίς ίχνος πρόσθετου. Μόνο αν το φας θα καταλάβεις τι θα πει “αληθινό ψωμί”.

Το κάστρο που θα δεις στο νησί είναι μοναδικό με πραγματικούς ιππότες στην είσοδό του. Οι σκύλοι μας υποδέχθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και μας έδειξαν τη χαρά τους που βρισκόμαστε εκεί.

Πλάι από το κάστρο βρίσκεται το παλιό (ή Βόρειο) λιμάνι. Σταθμεύσαμε εκεί για να απολαύσουμε τον υπέροχο ουρανό και την μοναδική θέα που μας προσέφερε απλόχερα η Μυτιλήνη. Ανεβήκαμε προς το αρχαίο Θέατρο για να βρούμε το κατάλληλο σημείο για να τραβήξουμε τέλειες φωτογραφίες!

Επισκεφθήκαμε και το πολύ παλιό καφενείο “ΕΡΜΗΣ” που βρίσκεται στο τέλος της τεράστιας οδού Ερμού και κοντά στο παλιό λιμάνι. Μοναδική εμπειρία να ξαναπηγαίνω εκεί αφού παλιότερα είχαμε κάνει γυρίσματα εκεί με την εκπομπή: “Η κουζίνα της μαμάς”.


Έπειτα κάναμε λίγο βόλτα κατά μήκος της Ερμού που έχει πολλά μαγαζιά.

Εκτός από ότι άλλο κάναμε δεν ξεχάσαμε να σας μαγειρέψουμε με Μυτιληνιώτικο αέρα και να σας μεταφέρουμε λίγο από την Μυτιληνιώτικη κουζίνα στα σπίτια σας. Χρησιμοποιήσαμε τοπικά προιόντα. Μακαρόνια από τον γνωστό, κεντρικό φούρνο “Κίμωνας”, σάλτσα με ούζο και ελιά, παστουρμά και λαδοτύρι.
Είμαστε σίγουροι πως θα σας αρέσει το αποτέλεσμα το οποίο θα δείτε σύντομα στο κανάλι Ε στην εκπομπή μας, “Ταξίδι στις Γεύσεις” .

Η επίσκεψή μας στη Μουριά του Μυριβήλη ήταν μια μοναδική εμπειρία και ένας ξεχωριστός τρόπος για να γνωρίσουμε ακόμη καλύτερα την ομορφιά του νησιού. Ειδυλλιακό τοπίο και μοναδικά εδέσματα τα οποία διέγειραν τον ουρανίσκο μας και μας έκαναν να μην θέλουμε να φύγουμε.
Γευτήκαμε το ξεχωριστό Μυτιληνιό ούζο και θαλασσινές γεύσεις σε μια από τις πιο ιδιαίτερες ταβέρνες του νησιού. Κάτσαμε κάτω από την πασίγνωστη Μουριά του Μυριβήλη δηλαδή φάγαμε εκεί που έγραφε τα έργα του ο καλλιτέχνης.

Και έφτασε η ώρα της Επιστροφής! Πετάξαμε από το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης για Θεσσαλονίκη!


Ευχαριστώ!

Ευτύχης Μπλέτσας

Μοιράσου το άρθρο!