Γεύσεις

10/02/2023 - 18:29

Διήμερο vegan φεστιβάλ στο εστιατόριο NAN! Απολαύστε Σάββατο 11/2 και Κυριακή 12/2

Το Εργαστήρι Συνειδητής Διατροφήςκαι το Το Καφενείο Στην Ακαδημία Πλάτωνος, στηρίζουν την πολύχρονη προσπάθεια του εγχειρήματος ΝΑΝ ξεκινώντας από ένα διήμερο vegan φεστιβάλ!

Ο chef Στάθης Αλεξάνδρου και ο Άγγελος Τσούκαλος (Νομαδική Κουζίνα) μεταφέρουν το επιτυχημένο VEGAN ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΟ στην Μυτιλήνη με ένα all day ολοκαίνουργιο μενού βασισμένο στη φυτική διατροφή το οποίο θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε αυτό το Σαββατοκύριακο (Σάββατο 11/2 και Κυριακή 12.2, 9.30-23.00)

Με την καθοδήγηση της Σοφία Κανέλλου διαιτολόγου- διατροφολόγου Med Sci στη φυτική διατροφή προτείνουν ένα διαφορετικό brunch ενώ ξεκινούν μια σειρά συζητήσεων για το οικολογικό αποτύπωμα της διατροφής μας και τους τρόπους να το μειώσουμε ξεκινώντας από το πιάτο μας.

«Αυτό που προτείνουμε είναι ένα πλήρες γεύμα, ισορροπημένο διατροφικά που μπορεί να μας κρατήσει χορτάτους και γεμάτους ενέργεια όλη μέρα. Ξεκινώντας από αυτό το Σαββατοκύριακο θα δημιουργήσουμε μια σειρά από θεματικές γαστρονομικές εκδηλώσεις με σκοπό να εκπαιδεύσουμε τον κόσμο εδώ στο νησί ώστε να δημιουργεί μόνος του γεύματα πλήρη με βάση φυτική, εύκολα και απλά. Στο νησί υπάρχει έδαφος, υπάρχει κόσμος που αναζητά νόστιμές vegan συνδυασμούς και επίσης χαιρόμαστε διπλά επειδή θα μαγειρεύομε με πρόσφυγες» λέει ο chef Στάθης Αλεξάνδρου.

«Στόχος μας είναι το μενού να αποτελείται από υλικά που θα έχουν διανύσει τα λιγότερα τροφομίλια, τη λιγότερη δυνατή απόσταση δηλαδή μετρημένη σε χιλιόμετρα που θα διανύσουν τα φρούτα και τα λαχανικά που καταλήγουν στο πιάτο μας. Στόχος μας είναι το μικρότερο ως μηδενικό οικολογικό αποτύπωμα», εξηγεί ο Άγγελος και γι΄ αυτό το λόγο μαζί με τον Στάθη τα τελευταία 24ώρα αναζητούν σε όλο το νησί, τα ντόπια εκείνα υλικά που θα εμπλουτίσουν το νέο vegan κατάλογο του ΝΑΝ ο οποίος μεγαλώνει κρατώντας τον πολυπολιτισμικό του χαρακτήρα.

NAN, restaurant

Κομνηνάκη 30 

Μυτιλήνη

Μοιράσου το άρθρο!

geotee