Γεύσεις

24/02/2024 - 08:47

Mitira Lesvos! Το εξαιρετικό, βιολογικό, παρθένο ελαιόλαδο από τη Λέσβο και την οικογένεια Καράλη

Στις αρχές του 20ου αιώνα, η οικογένεια Καράλη δημιούργησε τον ελαιώνα της, σε κτήμα, που βρίσκεται σε έναν μικρό λόφο με εκπληκτική θέα, στο γραφικό λιμάνι της Μυτιλήνης!

Ένα από τα μυστικά, πίσω από την εξαιρετική ποιότητα των ελιών της οικογένειας Καράλη, βρίσκεται στο πλούσιο ασβεστολιθικό υπόστρωμα του εδάφους του κτήματος. Για να βελτιστοποιήσουν την ανάπτυξή τους, έχουν κατασκευάσει τεχνητές, πέτρινες βεράντες, στις οποίες οι ελιές αναπτύσσονται, δημιουργώντας ένα αμφιθεατρικό τοπίο, που προκαλεί πραγματικά δέος!

Σήμερα, συνεχίζοντας τις παραδόσεις που τους κληροδότησαν οι πρόγονοί τους, προσεγγίζουν την καλλιέργεια και την επεξεργασία του ελαιολάδου MITIRA LESVOS, με την ίδια αγάπη και τον ίδιο σεβασμό για τη γη τους. Η δέσμευσή τους στις βιολογικές πρακτικές διασφαλίζει ότι κάθε σταγόνα του ελαιολάδου είναι καθαρή και παρθένα.

Για να εγγυηθούν το χαμηλό επίπεδο οξύτητας στο ελαιόλαδό τους, εφαρμόζουν μια σχολαστική διαδικασία συγκομιδής. Οι πρόωρες ελιές συλλέγονται προσεκτικά με το χέρι, πριν από την έκθλιψη, με τη μέθοδο της ψυχρής εκχύλισης. Έτσι, διατηρούνται οι λεπτές γεύσεις και τα αρώματα και εξασφαλίζεται η υψηλότερη ποιότητα του ελαιολάδου. Ποιότητα, που οφείλεται και στο ότι συνεργάζονται αποκλειστικά, με ένα πιστοποιημένο ελαιοτριβείο, σύμφωνα με τα αυστηρότερα πρότυπα ασφάλειας και υγιεινής.

Το MITIRA LESVOS είναι χρυσόχρωμο, με απαλή γεύση, αρωματικό και αποτελείται από μια μίξη, μεταξύ της ποικιλίας Κολοβή και Αδραμιτιάνη, και τα δύο μοναδικά στο νησί της Λέσβου.

Η σύνθεσή του, λόγω της μεθόδου της ψυχρής εκχύλισης, είναι απαλλαγμένη από έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες και πρόσθετες ουσίες, διατηρώντας έτσι τα ευεργετικά αντιοξειδωτικά και θρεπτικά στοιχεία του ελαιολάδου.

Διατίθεται σε 1 λίτρο, 500ml και 250ml και μπορείτε να το βρείτε εδώ

Μοιράσου το άρθρο!