Γεύσεις

19/11/2023 - 20:29

«Ο Κυρ Στέφανος» στο Καγιάνι Μυτιλήνης κορυφαίος γευστικός προορισμός!

 «Ο κυρ-Στέφανος» κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό να είναι ο κορυφαίος γευστικός προορισμός στην πόλη!
 

Είναι η δημιουργία της οικογένειας του γνωστού σε όλους μας Αντώνη με το διαχρονικό καφέ – ουζερί στο Καγιάνι. Πρόκειται για τη συνέχεια της οικογενειακής τους παράδοσης στον χώρο της εστίασης που κρατά ήδη από το 1988, με πρωτεργάτη τον παππού Στέφανο, στον οποίο αναφέρεται και το όνομα της νέας επιχείρησης. 

«Είναι το επόμενο βήμα που θα στηρίζει το στοιχείο του επιλεγμένου κρέατος, το οποίο συνοδεύεται από κρασί σε κολονάτα ποτήρια, από παγωμένο τσίπουρο, αλλά και τοπικό ούζο», λέει ο Αντώνης. Και συμπληρώνει: «Στοχεύουμε σε ένα «κρεατοφαγείον» της Λέσβου που δεν θα είναι συγκρίσιμο με το ουζερί μας, που θα θεωρείται κλασικό, που θα αποκτήσει τη δική του ταυτότητα και θα καλύπτει τις διαθέσεις ποικίλων ηλικιών και επιθυμιών, ικανοποιώντας αυτόν που ζητά το απλό, αλλά και εκείνον που επιθυμεί το κάτι παραπάνω».

δδ

Και προσθέτει ο κ. Αντώνης «ξεκινήσαμε ένα νέο γαστρονομικό ταξίδι με στόχο να αναδείξουμε την εκλεκτή γεύση κάθε είδους κρεατικών, με ποικιλία τόσο σε χοιρινό όσο και σε μοσχαρίσιο κρέας, από την πιο απλή του μορφή έως μία μεγάλη γκάμα premium κοπώνόπως, για παράδειγμα, RibEye, Tomahawk, T-Bone, Picanha, Flank Steak. Έχοντας επενδύσει πάνω στις ποιότητες τοπικών παραγωγών, στοχεύουμε να αποδείξουμε ότι το κρέας δεν αποτελεί απλώς μία τροφή, αλλά μία εμπειρία απόλαυσης, που αξίζει ο οποιοσδήποτε να δοκιμάσει με τα αγαπημένα του πρόσωπα, δημιουργώντας υπέροχες, μοναδικές αναμνήσεις».  

ε

Στο καινούργιο στέκι, επίσης, οι φίλοι του κρασιού θα μπορούν να βρουν μια μεγάλη ποικιλία από καλά κρασιά, κόκκινα και λευκά, για να συνοδέψουν το φαγητό τους, τα οποία θα ικανοποιούν τα γούστα όλων. 

 

Η ιδέα... η ταυτότητα της επιχείρησης 

Δεν είναι πιο μακριά από το 1988, όταν ο Κύριος Στέφανος έλαβε τα ηνία από τον πατέρα του Νικόλα και ανέλαβε να δώσει συνέχεια στη ζωή του χωριού με ένα όμορφο «καφενεδάκι». Ούζο, χταποδάκι στο «μαγγαλάκι» του και ένα «τζουκ μποξ» ήταν αρκετά. Όλος ο πλούτος ενός μέρους κρύβεται στην απλότητα και στην πρώτη ύλη που μπορείς να παρέχεις σε κάποιον. Αυτός ο τρόπος σκέψης που περνάει από γενιά σε γενιά και είναι χαραγμένος βαθιά μέσα στη νοοτροπία του Μυτιληνιού, έλαχε να σημαδέψει την κληρονομιά του.

Δεύτερη γενιά, έχοντας κληρονομήσει γνώσεις και αντλήσει ήθος και διδάγματα από τον Κυρ Στέφανο, ο πατέρας μας έχτισε στα θεμέλια αυτά, αρκετά αργότερα, κάτι το ιδιαίτερο, τον «Αντώνη» μας. Καθώς έχει ακόμα ενεργό ρόλο & πρωτοβουλία κινήσεων καθώς και εμείς (τα παιδιά του) ..επιρροή.. από την αγάπη μας σε εκείνον, θα αντισταθώ να εκφέρω γνώμη για ένα δικό μας ουζερί που αποτελεί την ίδια μας τη ζωή. Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μας που είναι χτισμένο στην απερίγραπτη αγάπη του κόσμου καθώς και σε πολύ δύσκολες στιγμές.

Ξεφεύγοντας από την πεπατημένη, αποφασίσαμε να χαράξουμε το 2022 ένα νέο μονοπάτι στη ζωή μας. Επιμένοντας με πάθος και πίστη στη Μυτιληνιά παράδοση, στην πρώτη ύλη του τόπου, δημιουργήσαμε οικογενειακά τον «Κυρ Στέφανο». Ένα μαγαζί που ο πρωταρχικός του στόχος θα είναι να αποτελεί ένα τόσο ζεστό μέρος όσο και η ψυχή «κάποιου» που θα το βλέπει τώρα από ψηλά και θα μας επηρεάζει πάντα γλυκά η θύμηση και το όνομα του.

334


Είναι το επόμενο βήμα, που θα στηρίζει το στοιχείο του επιλεγμένου κρέατος συνοδευόμενο με κολονάτα ποτήρια κρασιού, με παγωμένο τσίπουρο αλλά και τοπικό ούζο. Στοχεύουμε σε ένα μαγαζί της Λέσβου που δεν θα είναι συγκρίσιμο με το ουζερί μας, που θα θεωρείται «κλασσικό», που θα αποκτήσει τη δική του ταυτότητα και θα καλύπτει εύρος ηλικιών και επιθυμιών, ικανοποιώντας αυτόν που ζητάει το απλό και εκείνον που επιθυμεί το «κάτι παραπάνω».

«Χτίζοντας» το βήμα βήμα και με γνώμονα την αγάπη και την στήριξή σας τόσα χρόνια θα χαρούμε να σας καλωσορίσουμε και να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας.

Οικογένεια Αντ. Κωσταρά

Το «κρεατοφαγείον» «Ο κυρ-Στέφανος» λειτουργεί στο Καγιάνι και μπορεί να το βρει κανείς στα 200μ. από την εκκλησία των Ταξιαρχών ή εναλλακτικά στα 50μ. από το ουζερί του Αντώνη. Το τηλέφωνο για κρατήσεις είναι το 22510 61590.

δδ

Μοιράσου το άρθρο!