Γράφουν για την υγεία

23/06/2023 - 17:48

Συμβουλές για τον καθαρισμό γυαλιών

Οποιαδήποτε νέα απόκτηση, συμπεριλαμβανομένου ενός ζευγαριού γυαλιών, χάνουν τη λάμψη τους με την πάροδο του χρόνου, εάν δεν φροντίζονται σωστά.

Η σωστή αποθήκευση ενός αντικειμένου δημιουργεί προϋπόθεση για την αύξηση της ωφέλιμης ζωής του. Οι ειδικοί από το Skyoptic.gr μοιράζονται τη σημασία του καθαρισμού, ιδέες για την αποθήκευση των γυαλιών για να διατηρούνται ανέπαφα με την πάροδο του χρόνου και να σας παρέχουν καλή όραση.

Γιατί είναι σημαντικό να καθαρίζετε και να αποθηκεύετε τα γυαλιά οράσεως;

Ανεξάρτητα από την ποιότητα κατασκευής, το υλικό ή τη μάρκα του κατασκευαστή γυαλιών, ο τακτικός καθαρισμός των φακών είναι σημαντικός γιατί παρέχει καλύτερη συντήρηση, απομακρύνει τη μόλυνση και σας δίνει πιο καθαρή  εικόνα.

 σκελετοί για γυαλιά

 

Η αποθήκευση είναι ένα σημαντικό μέρος της φροντίδας του αξεσουάρ σας, επειδή η εύθραυστη δομή του είναι ευαίσθητη σε ατυχή γεγονότα - κρούση, πίεση, γρατσουνιές. Για να προστατέψετε τα γυαλιά σας με τον ασφαλέστερο τρόπο, που θα τα βοηθήσει να παραμείνουν ανθεκτικά στο χρόνο, είναι να τα κρατάτε σε μια θήκη όταν δεν τα φοράτε.

Τι καθαριστικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε;

Η γνωστή μέθοδος καθαρισμού αυτού του τύπου αξεσουάρ για τα οποία χρησιμοποιούνται τα ρούχα είναι λάθος και δεν πρέπει να εφαρμόζεται. Ο πιο σίγουρος τρόπος για να εξασφαλίσετε μια καθαρή επιφάνεια για τα γυαλιά σας είναι με τα ακόλουθα εργαλεία:

πανί από μικροΐνες - το ίδιο το κάλυμμα του υφάσματος προορίζεται για καθαρισμό με ελαφριές και απαλές κινήσεις για να συλλάβει τα σωματίδια σκόνης και τη βρωμιά χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η εύθραυστη δομή.

σπρέι – σε συνδυασμό με ένα πανί μικροϊνών, το σπρέι καθαρισμού συνταγογραφούμενων και γυαλιών ηλίου είναι η βέλτιστη λύση που μπορείτε να πάρετε.

ένα ειδικό υγρό μαντηλάκι – όταν βρίσκεστε στο δρόμο και πρέπει να καθαρίσετε τα γυαλιά σας, μια συμπαγής και αποτελεσματική επιλογή είναι να προμηθευτείτε ειδικά υγρά μαντηλάκια, των οποίων ο σκοπός χρήσης είναι ακριβώς αυτός.

Συμβουλές από επαγγελματίες για ποιοτική συντήρηση 

Όταν αγοράζετε γυαλιά, ανεξάρτητα από τον τύπο, μπορείτε να βρείτε ένα χαρτομάντιλο στη θήκη αποθήκευσης, το οποίο όμως δεν παρέχει τον απαραίτητο βαθμό καθαριότητας, γιατί συγκρατεί πολύ εύκολα τα σωματίδια σκόνης και απορροφά το λίπος. Για τον ίδιο λόγο, το πανί δεν είναι κατάλληλο για την παροχή μιας κρυστάλλινης επιφάνειας, επειδή η παρουσία πολλής σκόνης μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση.

Ο συνδυασμός ενός σπρέι και ενός πανιού από μικροΐνες έχει αποδειχθεί ότι είναι η καλύτερη μέθοδος για τον καθαρισμό του γυαλιού. Σημασία έχει και ο τρόπος χρήσης. Θα πρέπει να ψεκάζετε σταθερά και επιμελώς τη γυάλινη επιφάνεια . 

Εάν δεν έχετε σπρέι, μικροΐνες ή βρεγμένο πανί τη στιγμή που πρέπει να καθαρίσετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε νερό και υγρό σαπούνι χεριών για να αφαιρέσετε λεκέδες. Μετά από το πλύσιμο, θα πρέπει να στεγνώσετε με ένα καθαρό πανί ή αν δεν έχετε στο χέρι - μια χαρτοπετσέτα.

Είτε είστε άνδρας, γυναίκα ή παιδί, θα πρέπει να αποκτήσετε τη συνήθεια να επανατοποθετείτε τα αξεσουάρ σας στη θήκη αμέσως μόλις σταματήσετε να τα χρησιμοποιείτε. Το να φοράτε στο κεφάλι είναι ακατάλληλο, γιατί δημιουργεί την προϋπόθεση για συνεχή ρύπανση και αυξάνει τον κίνδυνο τραυματισμού και ζημιάς. Όταν τα φοράτε στο κεφάλι, ο σκελετός  μπορεί να επεκταθεί και να μην σας ταιριάζει, δημιουργώντας την ανάγκη για ρυθμίσεις και αντικαταστάσεις. Αποφύγετε την επαφή τους με καλλυντικά προϊόντα και μακιγιάζ, καθώς και αποφύγετε να τα φοράτε σε χώρους με καπνό όπου μικροσωματίδια κολλάνε στους φακούς.

 

Μοιράσου το άρθρο!