Κοινωνία

09/01/2012 - 21:37

Να κηρυχτούν θεομηνιόπληκτες οι περιοχές στην Ερεσό ζητάει με επιστολή ο Δ. Βουνάτσος

yle="text-align:justify;">Προς: Αξιότιμους κυρίους

1.Γιακαλή Νάσο Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου.

2.Χατχημιχάλη Φώτιο Γ.Γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Πειραιάς

Αξιότιμοι κύριοι,

Καρ’ αρχήν χρόνια σας πολλά και θερμές ευχές και προσωπικά στον κ. Χατζημιχάλη για την ονομαστική του γιορτή, και καλή χρονιά, με συγκρατημένη αισιοδοξία ως προς το τελευταίο αυτό. Αλλά ελπίζω στο διαιώνιο «κατσικοποδαρισμό» των Ελλήνων ως το ύστατο φάρμακο (ultimum temedium) στην παρούσα κρίση.

Έχω την τιμή να αναφέρω τα ακόλουθα: την Παρασκευή 06/01 ε.ε., θυελλώδεις νότιοι άνεμοι άνω των 10 μποφόρ, έπληξαν τις δυτικές παραλίες του νησιού και συγκεκριμένα τον οικισμό της Σκάλας Ερεσού, του ιστορικού τέως δήμου εκ των παναρχαίων χρόνων, πατρίδα της Σαπφούς, και κατακρήμνισαν όλο τον παράλιο δημοτικό δρόμο, προκαλέσαντες εξαιρετικές ζημιές σε οικίες και καταστήματα, σε όλο το μήκος του. Αλλά και οι νεροποντές συμπλήρωσαν τις καταστροφές, αυτές στον εν λόγω οικισμό.

Τις αμέσως δε προηγούμενες ημέρες, στην γειτονική περιοχή των παραλίων οικισμών, «Ταβάρι» και «Χρούσος», της ιδίας Δημοτικής Ενότητας Ερεσού-Αντίσσης, η θεομηνία των νεροποντών προκάλεσε εξαιρετικές καταστροφές σε ιδιοκτησίες, στο δημοτικό αγροτικό δίκτυο που συνδέει τους δύο αυτούς οικισμούς και σε παρακείμενες σε αυτούς ιδιοκτησίες. Και για την περίπτωση της Σκάλας Ερεσού, την οποία επισκέφτηκα εχθές και πραγματοποίησα αυτοψία, συνοδευόμενος από συναρμόδιους αντιδημάρχους, τον αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου, τον Πρόεδρο και Συμβούλους της Δημοτικής κοινότητας Ερεσού.

Στη δε περίπτωση των άλλων οικισμών, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος συνοδευόμενος από τον υπεύθυνο Π.Σ.Ε.Α. του Δήμου, τον πρόεδρο και Συμβούλους της τοπικής κοινότητας Μεσοτόπου, πραγματοποίησαν σχετική αυτοψία και διεπίστωσαν τα προαναφερθέντα, περί των οποίων μου ανέφεραν. Εμείς δε προβήκαμε αμέσως σε σχετικές ενέργειες «πρώτων βοηθειών» δια των ελλαχίστων μέσων των οποίων διαθέτουμε.

Σας ζητώ κατόπιν των ανωτέρων να διενεργήσετε τα κατά νόμον, ώστε να κηρυχθούν οι δύο αυτές περιοχές ως εξόχως θεομηνιόπληκτες, σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ώστε να επέλθουν οι έννομες συνέπειες του τέτοιου χαρακτηρισμού, προς όφελος των πληγέντων και αποκατάστασης δια της εκτελέσεως των αναγκαίων έργων, του Δημοτικού και Δημοσίου γενικότερα συμφέροντος.

Εν αναμονή αγωνιωδώς απαντήσεώς σας, διατελώ με τιμή.

Ο Δήμαρχος Λέσβου

Δημήτρης Φωκίων Βουνάτσος

Μοιράσου το άρθρο!