Κοινωνία

07/11/2011 - 09:06

4 σκοτεινά σημεία της μελέτης καθαριότητας για το Δήμο Λέσβου ζητούν απαντήσεις!

Την  Παρασκευή σε συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος Λέσβου παρουσίασε τις  μελέτες  που συντάχθηκαν για την αποκομιδή και μεταφορά των σκουπιδιών. Με βάση αυτές τις μελέτες θα γίνει και ο διεθνής διαγωνισμός για την ανάθεση  της καθαριότητας σε ιδιώτες.

Υπάρχουν όμως 4 σκοτεινά σημεία που δεν «απαντούν» οι μελέτες και… δεν απαντάει και ο κος Βουνάτσος:

  1. Υπάρχουν στοιχεία για το κόστος της καθαριότητας των πρώην Καποδιστριακών Δήμων; Και αυτό το κόστος  θα ληφθεί   υπόψη στο διεθνή διαγωνισμό; Εξυπακούεται ότι το κόστος θα πρέπει να είναι μικρότερο!!!
  2. Με ποια κριτήρια θα γίνει η κοστολόγηση; Θα ληφθεί υπόψη η αρχή που λέει 40 ευρώ κόστος ανά κάτοικο που ισχύει στην Ευρώπη;  Έχει ο Δήμος Λέσβου στοιχεία για αριθμό χιλιομέτρων και αριθμό κάδων που θα αφορά η αποκομιδή; 
  3. Τι θα γίνει με τον υπάρχον  εξοπλισμό που διαθέτουν οι πρώην Καποδιστριακοί  Δήμοι και αφορά την καθαριότητα; (απορριμματοφόρα, κάδους, αναλώσιμα). Θα δοθεί «δωράκι» στον εργολάβο; Θα πληρώνει ενοίκιο για τον εξοπλισμό ; Θα υποχρεωθεί να τον χρησιμοποιηθεί;
  4. Θα υπάρχει στο διαγωνισμό κοινωνική ρήτρα για απασχόληση εργαζομένων με κοινωνικά κριτήρια;

Τα 4 αυτά σκοτεινά σημεία πρέπει να απαντήσει ο Δήμητρης Βουνάστος στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο.

Η ανάθεση της καθαριότητας σε ιδιώτες (αφορά  σε γενικές γραμμές όλη τη Λέσβο πλην την πόλης της Μυτιλήνης και της Καλλονής )  είναι μονόδρομος.

Ας το καταλάβουν και οι επαγγελματίες συνδικαλιστές του Δήμου.  Και αντί να κάνουν απόψε «ντου» στο Δημοτικό Συμβούλιο ας κάτσουν κάτω και να δουλέψουν μαζί με τη Δημοτική Αρχή ώστε να γίνει μια μελέτη καθαριότητας προς όφελος των πολιτών. 

Μοιράσου το άρθρο!