Κοινωνία

15/12/2011 - 15:36

Αίτημα Περιφέρειας στο Υπουργείο να χαρακτηριστεί θεομηνιόπληκτο το λεκανοπέδιο Καλλονής

Με επιστολή του προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος – Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, που κοινοποιείται στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου και στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ν. Λέσβου κ. Ηρακλής Βερβέρης, αιτείται σήμερα 15-12 –έπειτα από συνεννόηση και με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Αθανάσιο Γιακαλή- το χαρακτηρισμό του Λεκανοπεδίου Καλλονής ως θεομηνιόπληκτο. Αντίστοιχο αίτημα, απέστειλε και ο Δήμαρχος Λέσβου κ. Δημήτριος Βουνάτσος

Στην επιστολή σημειώνεται χαρακτηριστικά:

«Κύριε Υπουργέ, σας γνωρίζουμε ότι λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της 14-12, είχαν ως αποτέλεσμα την πρόκληση σημαντικών ζημιών στο λεκανοπέδιο της Καλλονής του Δήμου Λέσβου.

Συγκεκριμένα πλημμύρισαν κατοικίες, σχολεία και καταστήματα, καταστράφηκαν εξοπλισμός, εμπορεύματα και οικοσυσκευές και σημειώθηκαν επιπλέον και ζημιές στο οδικό δίκτυο.

Ήδη δύο μηχανικοί της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Λέσβου, ξεκίνησαν την καταγραφή των σχετικών ζημιών και τη σύνταξη πορίσματος.

Η κατάσταση αντιμετωπίστηκε από δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Νομού Λέσβου, αλλά όμως οι ζημιές που σημειώθηκαν είναι σημαντικές και επιβάλλουν την αποζημίωση των πληγέντων.

Για το λόγο αυτό εισηγούμεθα κ. Υπουργέ να εκδώσετε Απόφαση και να χαρακτηρίσετε το λεκανοπέδιο Καλλονής θεομηνιόπληκτο.». 

Μοιράσου το άρθρο!