Κοινωνία

18/01/2012 - 13:06

Αναστασία Αντωνέλλη:Έχει τσαμπουκά γιατί... δεν φοβάται την αλήθεια και αποστόμωσε τους "κυνηγούς κεφαλών"!

yle="text-align:justify;">Η Πρόεδρος του Οργανισμού  «Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης» του Δήμου Λέσβου, με αφορμή   τα λάθος δημοσιεύματα από μερίδα του σημερινού τύπου, για το  θέμα που δημιουργήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου για τα έξοδα παράστασης Προέδρου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το προϋπολογισθέν μικτό ποσόν των 28.000 ευρώ που αναγράφηκε στον προϋπολογισμό του Ν.Π.Δ.Δ., προήλθε από την ισχύουσα νομοθεσία κατά την οποία τα έξοδα παράστασης Προέδρου προκύπτουν βάση των συνολικών εσόδων του προϋπολογισμού του πρώτου έτους λειτουργίας του και την υπ’ αριθμ 423 της 6/7/2011 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Μετά την έγκριση του πρώτου απολογισμού, τυχόν διαφορές που θα προκύψουν ως προς το ύψος των εξόδων παράστασης σε σχέση με τα αρχικώς υπολογισθέντα συμψηφίζονται με αυτά που θα προκύψουν. Όπως είπα και στο Δ.Σ τα έξοδα παράστασης κατόπιν απολογισμού υπολογίζεται ότι θα είναι περί τα 800 ευρώ καθαρά, τα οποία και θα συμψηφιστούν. Αυτά ως προς τα πρακτικό -μαθηματικό σκέλος.

Σε ότι αφορά όμως το πολιτικό σκέλος και επειδή το θέμα είναι «πιασάρικο» και «σπεκουλαδόρικο», για όσους «κυνηγούν κεφαλές αιρετών», έχω να δηλώσω τα εξής:

Ουδέποτε πλούτισε αιρετός από τις όποιες αντιμισθίες, απ’ όσο γνωρίζω, και, ούτε το Ελληνικό Κράτος επτώχευσε λόγω αυτών. Ο αδικαιολόγητος πλούτος των αιρετών και η πτώχευση του Ελληνικού Κράτους προήλθε από την κλεψιά και τις μίζες, τις οποίες ο νομοθέτης ήθελε να προλάβει και ίσως και γι’ αυτό θέσπισε τις όποιες αντιμισθίες. Άλλωστε εάν δεν υπήρχαν και οι αντιμισθίες η ενασχόληση με τα κοινά θα ήταν προνόμιο μόνο των εχόντων και κατεχόντων και το πολίτευμα μας θα ήταν «Δημοκρατία των πλουσίων»!

Σε ότι με αφορά, πιστή στον όρκο που έδωσα για την υπηρέτηση του Δημοσίου Συμφέροντος ζητώ να κριθώ για αυτό και για την ικανότητα παραγωγής έργου από τους συνδημότες μου, διότι ως γνωστόν δεν είμαι ούτε η κόρη του Μητσοτάκη αλλά ούτε η γυναίκα του Μπόμπολα. Ως εκ τούτου λοιπόν δεν σκοπεύω να αποποιηθώ την όποια θεσμοθετημένη αντιμισθία, θυσία στο βωμό «λαϊκίστικων» προσεγγίσεων και δεν ντρέπομαι γι’ αυτό. Έχοντας δε και γω αγωνία για το μέλλον του Δήμου και της Χώρας μας ζητώ: Να ελεγχθούν όσοι αδικαιολογήτως πλούτησαν, να κατασχεθούν οι περιουσίες τους και να φέρουν πίσω τα κλεμμένα από τις τράπεζες των καντονίων της Ελβετίας και της Αμερικής

Μυτιλήνη,Λέσβος, Lesvosnews, Lesvos news

Μοιράσου το άρθρο!