Κοινωνία

23/02/2011 - 17:27

Ενημέρωση από το athens_Indymedia για τα επεισόδια στη Μυτιλήνη

Η πορεία σήμερα στη Μυτιλήνη ξεκίνησε από το Κεντρικά Λύκεια (το ΠΑΜΕ είχε ξεχωριστή συγκέντρωση). Σωματεία, πανεπιστήμιο Αιγαίου, αριστερούς και ένα μεγάλο μπλοκ από α/α. Η πορεία είχε πάνω από 500 άτομα και όταν έφτασε στο υπουργείο κάποιοι από τα μπλοκ των σωματείων προσπάθησαν να μπουκάρουν οπότε οι μπάτσοι απάντησαν με κρότου λάμψεις και δακρυγόνα. Η περιφρούρηση λειτούργησε και ενώ προσπάθησαν να κάνουν συλλήψεις καταφέραμε και πήραμε κόσμο πίσω.

Τα ΜΑΤ επιτέθηκαν μπροστά στο υπουργείο σπάζοντας την πορεία στη μέση με δακρυγόνα και κρότου λάμψης ενώ την ίδια στιγμή επιτέθηκε στην ουρά της πορείας (όπου βρισκόταν τα α/α μπλόκ) η διμοιρία που ακολουθούσε την πορεία. Όλα ξεκίνησαν από ψευτοσπροξίματα των αριστερών με τη διμοιρία μπροστά στο υπουργείο.

Πολύ ξύλο στην ουρά της πορείας, οι σύντροφοι όμως κράτησαν γερά παρ' όλο που η ατμόσφαιρα είχε γίνει αποπνικτική από τα δακρυγόνα και τα ασφυξιογόνα. Στη συνέχεια μέρος διαδηλωτών μέσα στο γενικό χαμό έστριψε σε ένα στενό δίπλα, τους οποίους ακολούθησε μία διμοιρία. Και εκεί πολύ ξύλο με απόπειρα σύλληψης δύο ατόμων που όμως τραβήχτηκαν πίσω από συντρόφους που ήρθαν πίσω από τους μπάτσους και τους εγκλώβισαν στο στενό με φιλοδώρημα ξανά πολλές ροπαλιές.

περισσότερο ρεπορταζ  και  φωτογραφίες από ασφαλίτες http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1265077

Μοιράσου το άρθρο!