Κοινωνία

07/04/2012 - 17:53

Επισκευές στην πλαζ Μυτιλήνης Τσαμάκια

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, το Σάββατο 7 Απριλίου 2012, το πρωί, επισκέφθηκε τη Δημοτική Πλαζ στα Τσαμάκια, όπου πραγματοποιούνται εργασίες διαμόρφωσης του χώρου, εν όψει της έναρξης λειτουργίας της, στις 16 Μαΐου 2012.

Παρουσία του Προέδρου της Αναπτυξιακής Δημοτικής Εταιρίας Λέσβου Α.Ε., Αριστείδη Ταξείδη και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας, Νίκου Προβατά και Γιάννη Μουτζουρέλλη,   ο Δήμαρχος, επιθεώρησε τις εργασίες επισκευής και ανακαίνισης και ενημερώθηκε για τις διαβρώσεις των οπλισμών των πλακών και των υποστυλωμάτων των κτιρίων, οι οποίες οφείλονται σε μακροχρόνια ελλειπή συντήρηση, σε συνδυασμό με την γειτνίαση με τη θάλασσα. Διαπιστώθηκαν σοβαρές φθορές στους ηλεκτρικούς πίνακες (φθαρμένα καλώδια, οξειδωμένοι πίνακες, πτώση επιχρισμάτων κ.λπ.), που εγκυμονούν σοβαρότατους κινδύνους ασφάλειας. Τέλος, οι ξύλινες λυόμενες κατασκευές (πέργκολες), βρίσκονται σε πολύ κακή κατάσταση και απαιτείται επισκευή – αντικατάσταση.

Ήδη έχουν ξεκινήσει εργασίες αποκατάστασης – συντήρησης όλων των παραπάνω προβληματικών κατασκευών, προκειμένου, η Δημοτική Πλάζ, στα Τσαμάκια, να δοθεί στους δημότες της Λέσβου και στους επισκέπτες του νησιού μας, ασφαλής και λειτουργική.

Εκτός από αυτά, θα προχωρήσουν και διάφορες άλλες φυτοτεχνικές μικροεργασίες και διαμορφώσεις χώρων, επειδή η όλη σημερινή εικόνα είναι επιεικώς απαράδεκτη.

Ακόμη ένα θέμα που αντιμετωπίζεται είναι η αναπλήρωση της ακτής – παραλίας της πλάζ με κατάλληλη άμμο, μέσω ειδικής έρευνας που έχει αναθέσει η Α.Δ.Ε.Λ. Α.Ε., στο Τμήμα Επιστημών της θάλασσας, του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Τέλος, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στα θέματα ασφάλειας των λουομένων, σχετικά με τα σωστικά μέσα.

Οι παραπάνω εργασίες εκτελούνται κατόπιν διαγωνισμού, με αρχικό προϋπολογισμό 20.000 ΕΥΡΩ περίπου.

Ο Δήμαρχος Λέσβου, αφού συνεχάρη το Δ.Σ. της Α.Δ.ΕΛ. Α.Ε. για την ριξηκέλευθη αυτή παρέμβαση, που θα δώσει νέα σύγχρονη όψη και ασφάλεια, από κάθε άποψη στη Δημοτική μας Πλαζ. Επίσης, συνέστησε την τήρηση της ως άνω προθεσμίας ολοκλήρωσης των εργασιών, ώστε να αποδοθεί αυτή στην κοινή χρήση των δημοτών μας, ως ένας νέος πνεύμονας αναψυχής.

Στη συνέχεια, ο κ. Βουνάτσος επισκέφθηκε το χώρο των ανασκαφών, από την αρχαιολογική υπηρεσία, στον περιφερειακό δρόμο του κάστρου. Πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι να ζητήσει από την αρχαιολογική υπηρεσία την επίσπευση των εργασιών, στο απολύτως απαραίτητο χρονικό διάστημα για να διευκολυνθεί η κυκλοφοριακή ροή των οχημάτων κατά τη θερινή περίοδο αιχμής, για την πόλη της Μυτιλήνης και την εξυπηρέτηση του λιμανιού, η οποία εξαιτίας των ανασκαφών, έχει επιβαρυνθεί κατά πολύ.

Μοιράσου το άρθρο!