Κοινωνία

03/01/2012 - 11:55

Επιστολή-Παρέμβαση του Δ.Βουνάτσου για το μαστογράφο στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Ο Δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Φ. Βουνάτσος, συμπαραστεκόμενος στις δεκάδες γυναίκες που έχουν ανάγκη τη λειτουργία του μαστογράφου στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, απέστειλε έγγραφο προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέα Λοβέρδο, ζητώντας τη μετάβαση της ακτινολόγου από την Αθήνα και την κάλυψη των εξόδων μετακίνησής της. Συγκεκριμένα στην επιστολή του ο Δήμαρχος Λέσβου αναφέρει:

 

«Κύριε Υπουργέ,

Μετά από την έλευση του νέου Διοικητή του Βοστανείου Νοσοκομείου Μυτιλήνης κ. Κατσιφαράκη, επαναλειτούργησε ο μαστογράφος του Ιδρύματος, αφού εγκρίθηκε από την 1η και 2η Υγειονομική Περιφέρεια να έρχεται δύο φορές το μήνα, για να γνωματεύει τις μαστογραφίες και να εκτελεί και τις αντίστοιχες υπερηχογραφικές εξετάσεις, η ακτινολόγος με ειδίκευση στην μαστογραφία, κ. Δρουμπουνέτη Γεωργία.

Σας είναι γνωστό το ζήτημα που προκλήθηκε από τον γραμματέα συνδικαλιστικού της Ν.Δ. κ. Μανώλη, σχετικά με την κάλυψη  των εξόδων μετακίνησης της ακτινολόγου κ. Δρουμπουνέτη.

Ο κ. Μανώλης εστίασε βέβαια στην κάλυψη των εξόδων μετακίνησης και εκτός έδρας της ακτινολόγου, σε συνάρτηση του γεγονότος ότι  πρόκειται για τη σύζυγο του κ. Κατσιφαράκη.

Συνοπτικά:

Ο μαστογράφος ήταν 4 χρόνια κλειστός.

Οι γυναίκες δεν είχαν πρόσβαση σε υπηρεσίες μαστογραφίας και υπερήχων μαστού από το ΕΣΥ στη Λέσβο.

Με την ανακοίνωση της επαναλειτουργίας του μαστογράφου, τα ραντεβού των γυναικών που ενδιαφέρθηκαν, έχουν ήδη καλύψει το χρονικό διάστημα έως και τον μήνα Φεβρουάριο.

Με δεδομένη την θετικότατη αντίδραση της κοινωνίας της Λέσβου, όπως αυτή εκφράστηκε από τις δημόσιες τοποθετήσεις των:

  • Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου,
  • Σύλλογο καρκινοπαθών Λέσβου,
  • Βουλευτή Ν.Δ. κ. Σπ. Γαληνό,
  • Νομαρχιακή Επιτροπή Ν.Δ. Λέσβου,
  • Συλλόγου εργαζομένων Βοστανείου Νοσοκομείου Λέσβου,

Σας προτείνουμε να εξετάσετε κατά το δυνατόν σύντομα την περίπτωση του,  αφενός μεν να ανανεωθεί η δυνατότητα μετάβασης της ακτινολόγου για την μαστογραφία και υπερηχογραφία μαστού στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, αφετέρου δε, να υπάρξει τρόπος κάλυψης των αεροπορικών εισιτηρίων της, για το σκοπό αυτό.

Διευκρινίζεται παράλληλα, ότι το Βοστάνειο Νοσοκομείο δεν αντιμετωπίζει ταμειακό πρόβλημα κάλυψης του ανωτέρω ποσού για αεροπορικά εισιτήρια».

Μοιράσου το άρθρο!