Κοινωνία

30/03/2011 - 00:34

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ στη Νομαρχία.

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Ν. Λέσβου Ηρακλή Βερβέρη και αντιπροσωπίας της ύπατης αρμοστίας του ΟΗΕ πραγματοποιήθηκε την παρασμένη Πέμπτη (24/3) στην έδρα της Περιφέρειας. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν τα θέματα του Ασύλου και της Λαθρομετανάστευσης. Για το θέμα εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου.

"Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για του Πρόσφυγες (UNHCR) έχει αναλάβει από τα Ηνωμένα Έθνη την εντολή να καθοδηγεί και να συντονίζει τη δράση για την προστασία των προσφύγων παγκοσμίως και για την επίλυση των προβλημάτων τους. Στα πλαίσια του προγράμματος «Διαχείριση Ασύλου στην Ελλάδα» και προγραμματισμένης αποστολής στη Μυτιλήνη του γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Ν.Λέσβου με εκπροσώπους την Ειδική Νομική Σύμβουλο του προγράμματος κα Σπαθανά Ελένη και τη δικηγόρο - Νομική Σύμβουλο κα Δέμελη Παναγιώτα, που υλοποιεί το πρόγραμμα στη Χίο.
Μετά από εκτενή ενημέρωση για τη δράση του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας στην Ελλάδα και συζήτηση θεμάτων σχετικά με την προστασία των προσφύγων, των αιτούντων άσυλο και όλων των ατόμων που εμπίπτουν στην εντολή της Ύπατης Αρμοστείας, δόθηκε έμφαση στο θέμα της λαθρομετανάστευσης στην Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου. Οι εκπρόσωποι ενημερώθηκαν ότι, μετά την από 15-03-11 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Β.Αιγαίου, εγκαταλείφθηκε οριστικά η Παγανή, αλλά και ότι υπάρχουν ανησυχίες ότι μετά την αυστηροποίηση των μέτρων φύλαξης των συνόρων του Έβρου, είναι πολύ πιθανή η αύξηση της εισροής λαθρομεταναστών στη χώρα μας μέσω των νησιών μας. Για το λόγο αυτό κρίνεται επιβεβλημένο να επαναδιατυπωθεί στο αρμόδιο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη η αναγκαιότητα εξεύρεσης νέου χώρου υποδοχής. "   πηγη: http://iraververis.blogspot.com/

Μοιράσου το άρθρο!