Κοινωνία

02/08/2011 - 14:20

Νέο «ραντεβού» Σηφουνάκη - ταξιτζήδων

Πέλλη Γιακουμή/εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ

Η ιστορία επαναλαμβάνεται, αυτή τη φορά… αυθόρμητα Ιδιοκτήτες Ταξί περίμεναν τον Αναπληρωτή Υπουργό στο αεροδρόμιο και του ζήτησαν ξανά να πάρει θέση για τα αιτήματα του κλάδου

Νέο «μπλόκο» στον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος, Νίκο Σηφουνάκη, έστησαν χθες γύρω στις 8.30 το πρωί στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης, οι Ιδιοκτήτες Ταξί Μυτιλήνης, χωρίς να έχει ληφθεί σχετική απόφαση από τη διοίκηση του Σωματείου. Οι Ιδιοκτήτες Ταξί φώναζαν συνθήματα στον Αναπληρωτή Υπουργό, ζητώντας να πάρει ξεκάθαρη θέση απάντηση στα αιτήματά τους.

Επί τόπου έσπευσε, μόλις ενημερώθηκε για την κινητοποίηση, ο Πρόεδρος του Σωματείου, Παναγιώτης Σπανός, προκειμένου να διασφαλίσει ότι δεν θα σημειωθούν έκτροπα αλλά και για να μιλήσει με τον Αναπληρωτή Υπουργό. Ο κ. Σπανός ζήτησε από τον κ. Σηφουνάκη να πάρει θέση για τα βασικά αιτήματα των ταξί, που έχουν να κάνουν με τα πληθυσμιακά κριτήρια στην εκχώρηση αδειών. «Έχετε πάρει θέση υπέρ των ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων με οδηγό καθώς και για τα 7θέσια και 9θέσια οχήματα, επειδή υπάρχουν και στο εξωτερικό, αυτά όμως παίρνουν μερίδιο της δουλειάς μας. Είπατε ότι θα τοποθετηθείτε για το ότι Ιδιοκτήτες Ταξί είναι χρεωμένοι στις τράπεζες προκειμένου ν’ αγοράσουν μια άδεια και αυτή τη στιγμή καταστρέφονται, όμως δεν είδαμε καμιά δημόσια θέση σας.» είπε μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξί στον Αναπληρωτή Υπουργό. «Είναι γνωστή η θέση μου» φέρεται να είπε ο Αναπληρωτής Υπουργός, ο οποίος πάντως συζήτησε εκ νέου με τους Ιδιοκτήτες Ταξί. Η κινητοποίηση έληξε λίγη ώρα αργότερα και ο κ. Σηφουνάκης αναχώρησε για την Αθήνα. Σήμερα συνεδριάζει η διακομματική επιτροπή με θέματα μεταφορών υποδομών και δικτύων, παρουσία του Υπουργού Γιάννη Ραγκούση. Οι Ιδιοκτήτες ζητούν να ξεκινήσει άμεσα ο διάλογος για τα ζητήματα που έχουν θέσει.

Συνεχίζουν… Με ομόφωνη απόφασή τους, τα μέλη του Συνδέσμου Ταξί Μυτιλήνης καθώς και το Περιφερειακό Σωματείο Β. Αιγαίου, αποφάσισαν τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων για τρίτη συνεχή εβδομάδα. «Παρά το ότι έχουν εξουθενωθεί οι συνάδελφοι τόσο καιρό τώρα, κανείς δεν διαφώνησε στην πρόταση για συνέχιση της απεργίας. Γνωρίζουμε ότι εδώ που φθάσαμε πλέον δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω», τόνισε μιλώντας στο «Ε», ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξί, Παναγιώτης Σπανός. Σήμερα στις 8 το βράδυ, αναμένεται να συνεδριάσουν τα αγοραία ταξί προκειμένου να λάβουν απόφαση για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους. Οι Ιδιοκτήτες Ταξί, στο πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων, είναι πιθανό να πραγματοποιήσουν πορεία σήμερα στο κέντρο της Μυτιλήνης, με την ευκαιρία της συνεδρίασης της διακομματικής επιτροπής για θέματα μεταφορών.

Μοιράσου το άρθρο!