Κοινωνία

31/05/2011 - 18:33

Ο Δήμος Λέσβου απαντά στα αιτήματα των κατοίκων του Πλωμαρίου

 Σχετικά με τα προβλήματα της περιοχής του Πλωμαρίου, στα οποία αναφέρθηκε ομάδα πρωτοβουλίας πολιτών του Πλωμαρίου στη χθεσική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Πλωμαρίου σημειώνονται τα εξής, περί των οποίων, προφανώς, δεν είχαν ενημερωθεί προηγουμένως!
  1. Ο Βιολογικός Καθαρισμός του Πλωμαρίου, όταν αναλάβαμε τα καθήκοντά μας, ήταν πράγματι εκτός λειτουργίας και αφημένος στην τύχη του. Καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια, εμείς ως Δήμος, για να λειτουργεί, υπερνικώντας τα πολλαπλά εμπόδια, έως ότου αναλάβει η ΔΕΥΑΛ- Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης- Αποχέτευσης Λέσβου-, με την εμπειρία και την τεχνογνωσία που διαθέτει, την ευθύνη λειτουργίας, τόσο του Βιολογικού Καθαρισμού, όσο και των δικτύων ύδρευσης. Τούτο θα γίνει λίαν προσεχώς.
  2. Η αποκομιδή απορριμμάτων γίνεται απρόσκοπτα και όντως σήμερα εργάζεται μόνο ένα απορριμματοφόρο σε δύο βάρδιες, μέχρι που να επισκευαστεί το δεύτερο απορριμματοφόρο, το οποίο παρουσίασε μηχανική βλάβη.
  3. Ο Δήμαρχος Λέσβου απευθύνθηκε με επιστολές του, οι οποίες έχουν δημοσιευθεί και στον τοπικό Τύπο, τόσο στους αρμόδιους των ιδιωτικών τηλεοπτικών καναλιών της Αθήνας, όσο και στους βουλευτές του Νομού Λέσβου, προκειμένου να επιλυθεί ένα πρόβλημα που δεν είναι σημερινό  & αφορά τη διακοπή αναμετάδοσης προγραμμάτων των μεγάλων ιδιωτικών καναλιών. Έγινε, μάλιστα, και σχετική ενημέρωση του Δημάρχου σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
  4. Το πλωτό τμήμα της μαρίνας Πλωμαρίου δεν είχε ποτέ συντηρηθεί από την κατασκευή του, κατά συνέπεια πρόκειται για ένα χρονίζον πρόβλημα. Με ενέργειες του Δήμου Λέσβου, η Λιμενική Επιτροπή αποφάσισε την επισκευή του, μετά και την αυτοψία που έγινε από δύτη, αφού προηγουμένως ο Δήμαρχος, μαζί με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας Πλωμαρίου, τον Αντιδήμαρχο και άλλους παράγοντες της Δημοτικής Αρχής, δύο φορές πραγματοποίησε αυτοψία.
  5. Το Εργαστήρι Ελέγχου Νερών της ΤΕΔΚ έκανε τον πρώτο έλεγχο για το πόσιμο νερό του Πλωμαρίου και λήφθηκαν τα απαραίτητα μέτρα για τη χλωρίωσή του, ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα στην καταλληλότητα του πόσιμου νερού».

Μοιράσου το άρθρο!