Κοινωνία

29/03/2012 - 12:27

Ο κ. Χαλκιώτης παρέδωσε εξοπλισμό για αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών

yle="text-align:justify;">Σήμερα, Πέμπτη 29 Μαρτίου, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Δημήτρης Χαλκιώτης, στο πλαίσιο της ενίσχυσης συλλόγων και φορέων στο χώρο του Αιγαίου, παρέδωσε στο Δήμαρχο Λέσβου, Δημήτρη Βουνάτσο, εξοπλισμό αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και φυσικών καταστροφών, όπως υλικό ασύρματων επικοινωνιών, αντλίες, γεννήτριες, πυροσβεστήρες και ατομικό εξοπλισμό.

Στο πλαίσιο της διαδικασίας παράδοσης, ο Γενικός Γραμματέας δήλωσε ότι ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους δημιουργήθηκε το Υπουργείο Αιγαίου ήταν ακριβώς η αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών σε περίοδο ειρήνης, αλλά και η οργάνωση της παλλαϊκής άμυνας σε περιπτώσεις εθνικών κρίσεων, αρμοδιότητες οι οποίες δεν εκχωρούνται στην αιρετή αυτοδιοίκηση. «Το Αιγαίο είναι ένας εθνικά ευαίσθητος χώρος και δεν θα επιτρέψουμε να γίνει ευάλωτος» κατέληξε ο κύριος Χαλκιώτης, κάτι με το  οποίο συμφώνησε απόλυτα ο Δήμαρχος Λέσβου, κύριος Βουνάτσος, προσθέτοντας ότι η αρωγή της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου είναι εξαιρετικής σημασίας, ιδιαίτερα λόγω των προβλημάτων στη διοίκηση που έχουν εμφανιστεί από την εφαρμογή του Σχεδίου Καλλικράτης. «Μέχρι τώρα ο Δήμος ήταν γυμνός από εξοπλισμό», τόνισε ο Δήμαρχος και συνέχισε δηλώνοντας ότι «το υλικό που προσφέρει η Γενική Γραμματεία θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο τόσο στην εκπαίδευση των ατόμων που είναι υπεύθυνα για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών, όσο και στην οργάνωση κάθε δημοτικής ενότητας και εύχομαι ο Δήμος να μπορέσει να αξιοποιήσει και να πολλαπλασιάσει το υλικό αυτό». Ακόμη, αναφέρθηκε στη σημασία του έργου της Γενικής Γραμματείας και στην ανάγκη όχι απλά διατήρησης της ως θεσμού, αλλά και αναβάθμισης της με την παροχή πρόσθετων αρμοδιοτήτων. Στο σημείο αυτό, ο κύριος Χαλκιώτης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Δημάρχου, επεσήμανε ότι έχει παγώσει το νομοσχέδιο που περιλάμβανε την κατάργηση της Γενικής Γραμματείας, της οποίας οι προσπάθειες για τη μείωση των δαπανών και την εξοικονόμηση πόρων, αλλά και το συνολικό έργο αναγνωρίζονται από την Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Άννα Διαμαντοπούλου.

            Με την ευκαιρία της σημερινής διαδικασίας, η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής παρέδωσε επίσης στο Λιμεναρχείο Λέσβου ειδικό εξοπλισμό, αποτελούμενο από ασυρμάτους, βιντεοκάμερες και φαρμακεία, προκειμένου να συμβάλει στο έργο του. Ο Λιμενάρχης, κύριος Εμμανουήλ Βόμβας, ευχαρίστησε τη Γενική Γραμματεία και τον κύριο Χαλκιώτη προσωπικά, τονίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό αποδεικνύει για ακόμη μια φορά την έμπρακτη στήριξη και συμπαράστασή της στο νευραλγικό ρόλο του Λιμεναρχείου.

Μοιράσου το άρθρο!