Κοινωνία

26/10/2011 - 12:14

Παρέμβαση από τον "Οικολογικό Άνεμο" για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Τουρκία

Αποστολή Ανθρωπιστικής Βοήθειας στους σεισμόπληκτους της πόλης Βαν στην Αν. Τουρκία

 

Ο σεισμός των 7.2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που συγκλόνισε το μεσημέρι της Κυριακής την επαρχία Ελαζίγκ της ανατολικής Τουρκίας (βορειοανατολικά της πόλης Βάν), προκάλεσε απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και συντρίμμια δεκάδων κτιρίων. Τα σωστικά συνεργεία αναζητούν  ακόμα εγκλωβισμένους ανάμεσα στα κτίρια που κατέρρευσαν. Η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας καθίσταται επιτακτική καθώς υπάρχει μεγάλη ανάγκη για τη συγκέντρωση συγκεκριμένων χρειωδών πραγμάτων για τους σεισμόπληκτους και συγκεκριμένα: σκηνές-ρουχισμό-κουβέρτες-φάρμακα. Ως Οικολογικός Άνεμος θεωρούμε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να παρέμβει και να συνδράμει τους χιλιάδες πληγέντες του σεισμού. Ύστερα από επικοινωνία που είχαμε με  ανθρωπιστικές οργανώσεις, μαθαίνουμε ότι υπάρχει άμεση ανάγκη –εκτός των άλλων- για σκηνές και κουβέρτες.

Με σημερινή παρέμβαση μας στο Περιφερειακό συμβούλιο ζητήσαμε και πετύχαμε την άμεση κινητοποίηση της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου ώστε:

  • να  αποσταλούν σκηνές και κουβέρτες στους πληγέντες
  • με πρωτοβουλία των τοπικών αντιπεριφερειαρχών να διατεθεί χώρος στον οποίο να μπορούν να συγκεντρωθεί ανθρωπιστική βοήθεια σε όλα τα νησιά μας.

Επίσης καλούμε όλους τους πολίτες των νησιών μας να συνδράμουν σε πρωτοβουλίες ανθρωπιστικών οργανώσεων για τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας. Με πρωτοβουλία της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης συγκεντρώνονται στη Μυτιλήνη:

  • κουβέρτες
  • πάνες για μωρά
  • επιδεσμικά
  • παπούτσια
  • φακοί και μπαταρίες

Η συγκέντρωση των εφοδίων γίνεται στα γραφεία της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, στο υπόγειο της πρώην Νομαρχίας, τηλ. 2251021405.

Μοιράσου το άρθρο!