Κοινωνία

15/10/2010 - 22:13

Παρέμβαση Παύλου Βογιατζή για στήριξη ΚΕΘΕΑ

Ο Νομάρχης Λέσβου, Παύλος Βογιατζής, έστειλε στον Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ανδρέα Λοβέρδο, την παρακάτω επιστολή:

«Κύριε Υπουργέ,

 

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λέσβου ενόψει του οξυμένου προβλήματος της χρήσης ναρκωτικών, ιδίως μεταξύ της νεολαίας στο Νομό Λέσβου, διερεύνησε τις δυνατότητες αντιμετώπισης του και ζήτησε την συνδρομή του ΚΕΘΕΑ, το οποίο και απεδέχθη την πρόσκληση. Με την από 13-06-2008 επιστολή του απάντησε προς την Ν.Α. Λέσβου ότι μπορεί να αναλάβει τη λειτουργία ενός Συμβουλευτικού Σταθμού σε διαθέσιμο από την Ν.Α .Λέσβου χώρο και με την προϋπόθεση κάλυψης των λειτουργικών δαπανών του Σταθμού.

Κατόπιν αυτού το Νομαρχιακό Συμβούλιο Λέσβου με την υπ. αριθμ. 12/25-7-2008 απόφαση του ομόφωνα ενέκρινε τη συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ και την υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας για την λειτουργία Συμβουλευτικού Κέντρου στην Μυτιλήνη και αργότερα τη δημιουργία θεραπευτικής Κοινότητας που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες όλου του Βορείου Αιγαίου.

Ο Σ.Σ. αγκαλιάστηκε με θέρμη από την τοπική κοινωνία και στα 2 χρόνια λειτουργίας του έχει επιτελέσει σπουδαίο έργο και έχει δώσει βοήθεια σε μεγάλο αριθμό νεαρών κυρίως ατόμων και τις οικογένειες τους που προσπαθούν να βρουν τη δική τους «ΙΘΑΚΗ».

Οι ανάγκες σε εξειδικευμένο προσωπικό, μεγαλώνουν καθημερινά, λόγω της προσέλευσης καινούριων ασθενών. Το ΚΕΘΕΑ δεν δύναται όμως να τις καλύψει, λόγω της αναστολής προσλήψεων, παρά τις αιτήσεις που έχουν γίνει προς το Υπουργείο για το θέμα.

Επειδή η συνέχιση της εύρυθμης λειτουργίας του Συμβουλευτικού Σταθμού αποτελεί προϋπόθεση αντιμετώπισης του οξύτατου προβλήματος της χρήσης ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες για την κατά παρέκκλιση χορήγηση έγκρισης πρόσληψης του απαραίτητου εξειδικευμένου προσωπικού του ΚΕΘΕΑ που στη συνέχεια θα διατεθεί στον τοπικό Συμβουλευτικό Σταθμό»

 

Μοιράσου το άρθρο!