Κοινωνία

17/02/2011 - 13:56

Σ.Γαληνός για ΟΓΑ: "Δεν είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας"

17/02/2011 ώρα 14:00

Άδραξε την ευκαιρία για να αναφερθεί σε θέματα που αφορούν τα νησιά μας, ο Βουλευτής ν. Λέσβου κ. Σπύρος Γαληνός, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των Βουλευτών από τον διοικητή του ΟΓΑ κ. Παν. Πέτρουλα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.Ειδικότερα ο κ. Γαληνός επεσήμανε ότι οι νησιώτες και ιδιαίτερα οι κάτοικοι απομακρυσμένων περιοχών, εξαιτίας της προς αυτούς αντιμετώπισης από την κεντρική διοίκηση, νιώθουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας με περισσότερες υποχρεώσεις και λιγότερα δικαιώματα.

Αναφέρθηκε, ζητώντας λύση,  σε συγκεκριμένα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη μη έγκριση δαπανών υγείας στους ακρίτες μας που πολλές φορές κυριολεκτικά προκαλούν οικονομική καταστροφή στις οικογένειες καθώς επίσης και στην επιτακτική ανάγκη, ώστε σε περιοχές κάτω των 2000 κατοίκων οι επαγγελματίες να παραμείνουν ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ καθώς επίσης  και οι ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων και ξενοδοχείων δυναμικότητας μικρότερης των 10 δωματίων.

Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη στα πλαίσια της αποκέντρωσης να δημιουργηθούν γραφεία ουσιαστικής εξυπηρέτησης και ενημέρωσης ασφαλισμένων του ΟΓΑ  είτε στους Καλλικράτειους δήμους είτε στις περιφέρειες.

Ζήτησε επίσης λόγω της ιδιαίτερης οικονομικής δυσκολίας και της συνεπαγόμενης αδυναμίας πληρωμής οφειλών να δοθεί η δυνατότητα στους ασφαλισμένους του ΟΓΑ που βρίσκονται σε ηλικία σύνταξης να μπορούν να συμψηφίζουν τις οφειλές τους αντίστοιχα με τη σύνταξη που θα λάβουν.

     

Μοιράσου το άρθρο!