Κοινωνία

13/05/2011 - 14:21

Σ.Γαληνός:Να συνεχιστεί η λειτουργία της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Επιχείρησης «Κόλπος Γέρας»

 Την τροποποίηση του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από την κατάργηση αστικών εταιρειών μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα στις οποίες συμμετέχουν δήμοι και διαχειρίζονται Ευρωπαϊκά προγράμματα θέτει με κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών ο Βουλευτής Λέσβου κ. Γαληνός.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Επιχείρησης «Κόλπος Γέρας»  η λειτουργία της οποίας έχει προσδιοριστεί έως την 31-12-2011 βάσει του καταστατικού της, συνεχίζει την υλοποίηση των προγραμμάτων «Βοήθεια Στο Σπίτι» βάσει της ΚΥΑ 1605/οικ.385/ΦΕΚ 17/Β’/14-1-2011 και έχει υποβάλλει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υλοποίηση της πράξης: « Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής Μέσω Παροχής Κατ’ Οίκων Υπηρεσιών Φροντίδας σε Εξαρτώμενα Μέλη των Οικογενειών Ανέργων και Αναγνωρισμένα Επαπειλούμενων με Ανεργία Εργαζομένων που Ωφελούνται από Ενεργητικές Πολιτικές Απασχόλησης» στην Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. που ενεργεί ως δικαιούχος των πράξεων,   που λήγει επίσης την 31-12-2011, γεγονός το οποίο έχει  επιφέρει δικαιολογημένη  ανησυχία τόσο στις εργαζόμενες στο πρόγραμμα (με συνεχώς ανανεωνόμενες συμβάσεις ορισμένου χρόνου από το 2002) όσο και στους ηλικιωμένους κατοίκους των ακριτικών χωριών μας που απολαμβάνουν  τις υπηρεσίες τους.

Πρέπει να υπάρξει ρύθμιση που να επιτρέπει την απρόσκοπτη συνέχιση της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Επιχείρησης «Κόλπος Γέρας» καθώς και άλλων αντίστοιχων Αστικών Μη Κερδοσκοπικών Επιχειρήσεων ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η παροχή των υπηρεσιών ενώ ταυτόχρονα να εξασφαλιστεί το υπάρχον προσωπικό.

Κατά τον βουλευτή κ. Γαληνό αυτό είναι άλλη μία σχεδιαστική αστοχία του επονείδιστου σχεδίου «Καλλικράτης» που για άλλη μία φορά δημιουργεί προβλήματα χωρίς κανέναν απολύτως λόγο.

Μοιράσου το άρθρο!