Κοινωνία

21/06/2011 - 13:19

sos:Σε λίγες μέρες λήγει η χρηματοδότηση του Κέντρου ΦΙλοξενίας Ανήλικων Προσφύγων στην Αγιάσο

 Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ιδρύματος ΘΕΟΜΗΤΩΡ κ. Γραμμέλλη – Ψυρούκη καθώς και με τους εργαζόμενους στο κέντρο φιλοξενίας ανηλίκων προσφύγων της Αγιάσου είχε σήμερα ο συντονιστής της ΠΚ Λέσβου των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Μπάκας. Μια ημέρα μετά την παγκόσμια ημέρα προσφύγων, ενημερωθήκαμε για τη δραστηριότητα του Κέντρου και τις προσπάθειες που κάνει για την ένταξη των ανηλίκων στην κοινωνική ζωή του τόπου μας μέσα από πολιτιστικές, αθλητικές αλλά και δραστηριότητες επαφής των παιδιών με τη φύση. Συζητήσαμε την πρόταση μας για την επαφή των ανηλίκων προσφύγων με το φυσικό περιβάλλον του ορεινού όγκου της Αγιάσου, δραστηριότητα που στο μέλλον θα μπορούσε να σταθεί και ως επαγγελματικό διέξοδο για τους ανήλικους μετανάστες, καθώς θα μπορούσαν να εργαστούν ως οικοξεναγοί στους ξένους επισκέπτες της φύσης που διαλέγουν τη Λέσβο ως προορισμό οικολογικής αριστείας.

 

Η οικονομική στήριξη του κέντρου από την πολιτεία ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου και ενώ έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για τη συνέχιση της χρηματοδότησης του κέντρου για τον επόμενο χρόνο, δυστυχώς η γνωστή ελληνική γραφειοκρατία δεν έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες, με αποτέλεσμα μετά την 1 Ιουλίου το ΔΣ του Ιδρύματος να έχει απειλήσει ότι θα διακόψει τη λειτουργία του Κέντρου. Οι Οικολόγοι Πράσινοι είχαμε παρέμβει και την περσινή χρονιά για το ζήτημα καθώς είχε κατατεθεί και σχετική ερώτηση στο Ευρωκοινοβούλιο από τον Ευρωβουλευτή μας Μιχ. Τρεμόπουλο. Σε κάθε περίπτωση θα παρακολουθούμε το θέμα στηρίζοντας τη λειτουργία του κέντρου και ελπίζουμε το ζήτημα να διευθετηθεί άμεσα και να μην χρειαστεί να τρέχουμε και πάλι εκ των υστέρων για να λύσουμε το πρόβλημα.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι στηρίζουμε μια κοινή Ευρωπαϊκή Πολιτική Ασύλου, στηρίζουμε τη δημιουργία Κέντρων Πρώτης Υποδοχής και Κέντρων Φιλοξενίας! Λέμε ναι στις πολιτικές πρόνοιας και ένταξης για τους πρόσφυγες και τα ασυνόδευτα παιδιά! Λέμε όχι στη βία, το ρατσισμό και την ξενοφοβία!

Μοιράσου το άρθρο!