Κοινωνία

11/10/2011 - 09:32

Στο Πλωμάρι η κατάληψη συνεχίζεται -Την πέμπτη 13/10 θα γίνει έκτακτη συνέλευση στο καφενείο Αθανασιάδειο

Ανακοίνωση των Πολιτών Πλωμαρίου

Το Πρωί της Δευτέρας 10/10/2011 στο Πρώην δημαρχείο Πλωμαρίου, πραγματοποιήθηκε κατάληψη της Δ.Ο.Υ. και γενικά του κτιρίου της πρώην δημαρχίας από ομάδα Πλωμαριτών, οι οποίοι μετά από την γενική συνέλευση της 8/10/11 που έλαβε χώρα στο Αθανασιάδειο καφενείο απεφάνθησαν ότι η επιτροπή αγώνα που συγκροτήθηκε από τους ίδιους τους τοπικούς συμβούλους, δεν εκπροσωπεί το σύνολο πολιτών του Πλωμαρίου παρά μόνο ένα μικρό μέρος αυτής.

Σημειωτέον δε, ότι οι τοπικοί σύμβουλοι οι οποίοι συγκρότησαν την επιτροπή αγώνα, και που παρεμπιπτόντως έχουν δηλώσει παραίτηση, δεν παρευρέθησαν στη συνέλευση ώστε να ενημερώσουν τον κόσμο για την πορεία εξέλιξης των πραγμάτων, παρά μόνο μερικοί από τους εθελοντές για την συγκρότηση του αγώνα οι οποίοι δεν είχαν καμία αρμοδιότητα για ενημέρωση. Επειδή πιστεύουμε πως οι πράξεις τους δεν εντείνουν τις προσπάθειες για την ανεύρεση λύσεων στα προβλήματά της τοπικής κοινωνίας αλλά αντιθέτως βοηθούν στην ερήμωση του Πλωμαρίου, προβήκαμε στις παραπάνω ενέργειες για να διαμαρτυρηθούμε ειρηνικά και να απαιτήσουμε τα αυτονόητα. Όχι στην αποδυνάμωση του Πλωμαρίου Όχι στο κλείσιμο της Δ.Ο.Υ. και την μεταφορά υπαλλήλων στο κέντρο. Όχι στην εσκεμμένη ερήμωση και την μείωση θέσεων εργασιών στην πόλη μας.

Μετά από το κλείσιμο του ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΙΚΑ, Δ.Ο.Υ. που προωθούνται και φημολογίες για Εθνική και Αγροτική τράπεζα σε θυρίδες, σειρά έχει η υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας σε Αγροτικό Ιατρείο. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την μετοίκηση οικογενειών των υπαλλήλων στην πρωτεύουσα και αυτόματα στην υποβάθμιση της τοπικής οικονομίας και στην εξαθλίωση της αγοράς αφού μαζί με την μείωση των υπηρεσιών αυτόματα θα προτιμούνται για επενδύσεις οι πόλεις που παρέχουν όλες τις παραπάνω υπηρεσίες.

Εν κατακλείδι  Ζητάμε άμεσες λύσεις στα προβλήματα μας και αρνούμαστε κατηγορηματικά στην συρρίκνωση των μαζών στα κέντρα και την ερήμωση της επαρχίας. Τα προβλήματα του Πλωμαρίου είναι και προβλήματα της Λέσβου που επέφερε ο Καλλικράτης. Με τοπικά συμβούλια και μακρήγορους λόγους τα προβλήματα δεν λύνονται. Ζητάμε την συμπαράστασή και από άλλες τοπικές κοινωνίες ώστε με την συνεργασία να φέρουμε το θέμα στους αρμόδιους φορείς του κράτους για την επανεξέταση του Καλλικράτη στον Δήμο της Λέσβου γιατί απλούστατα δεν ανταποκρίνεται στο βιοτικό επίπεδο των πολιτών τόσο γεωγραφικά όσο και Πληθυσμιακά. ΟΙ κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και με άλλες μορφές αγώνα. Πολίτες Πλωμαρίου

------------------------------

Ενημερωτικό Δελτίο από την ΔΟΥ Πλωμαρίου Ενημερωτικό Δελτίο Εξέδωσε και ο Προϊστάμενος της ΔΟΥ Πλωμαρίου, κ. Θεολόγος Πατερέλλης ο οποίος αναφέρει ότι λόγω της κατάληψης η ΔΟΥ δεν λειτουργεί και όσον αφορά τις Προθεσμίες Υποβολής Δηλώσεων και Καταβολής Φόρων, που τυχόν έληγαν την Δευτέρα θα παραταθούν μέχρι την επαναλειτουργία της υπηρεσίας.

Μοιράσου το άρθρο!