Κοινωνία

10/01/2012 - 19:56

"Τζακ ποτ" γραφειοκρατίας και ανικανότητας στο Δήμο Λέσβου... Διαβάστε μια "ωραία" ιστορία...

mg class="wp-image-32989" title="lesvos" src="/lesvosnews.net/sites/default/files/2012/01/lesvos.jpg" alt="" width="227" height="126" />Η ιστορία που σήμερα αποκαλύπτει το Lesvosnews.net  θα είχε γέλιο αν δεν είχε να κάνει με τις ζωές των συμπολιτών μας στα χωριά της Λέσβου.

(κλικ στα έγγραφα  που ακολουθούν για μεγέθυνση)

Ένας «τολμηρός»  Πρόεδρος  Τοπικής Κοινότητας   στη Λέσβο ( ο κος Ευστράτιος Ψώμος – Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Ασωμάτου)  είπε να εφαρμόσει το Νόμο Η τόλμη του αφορά το γεγονός ότι θέλησε να αξιοποιήσει την πάγια προκαταβολή που δικαιούνται οι τοπικές κοινότητες.

Έχουμε γράψει και στο παρελθόν για την πάγια προκαταβολή και  ότι ουσιαστικά  είναι το εργαλείο για να καλυφθούν έκτακτες ανάγκες των χωριών μας και να μην βουλιάξουν…

Ο κος Ψώμος στις 7/12/2011 διαβιβάζει με εξαιρετικά επείγον έγγραφό του, 3 τιμολόγια για επείγουσες δαπάνες αποκατάστασης βλαβών στην Τοπική Κοινότητα Ασώματου. ( Τα τιμολόγια είναι:   Αρ.92  τιμολόγιο αξίας 250 Ευρώ αποκατάσταση ηλεκτροφωτισμού , Αρ. 192  τιμολόγιο αξίας 350 Ευρώ αποκατάσταση δικτύου ύδρευσης, Αρ. 193 τιμολόγιο  αξίας 350 Ευρώ αποκατάσταση αποχέτευσης -διαρροή λυμάτων).

Από εδώ ξεκινάει το παράλογο….

Το επείγον έγγραφο του Πρόεδρου  του Ασωμάτου φθάνει στο αρμόδιο γραφείο του Δήμου Λέσβου στις 14/12/2011! Προσέξτε το επείγον έγγραφο που παραδόθηκε αυθημερόν στο Δήμο στις 7/12/2011, όπως αποκαλύπτει το Lesvosnews, φέρει χειρόγραφη  σημείωση  ότι παραδόθηκε με αλληλογραφία στις 14/12/2011.   Αυτό όμως είναι μικρή λεπτομέρεια μπροστά σε όλα όσα ακολούθησαν...

Εδώ είναι το μεγάλο γέλιο:  Τα τιμολόγια τα  παραλαμβάνει η Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών  Τμήμα Λογιστικού  και η κα Βουγιούκα Ευστρατία  στις 15/12/2011 (Αριθμός  πρωτ. 106154)  τα στέλνει στην Ερεσό!!!  Στο αποκεντρωμένο κλιμάκιο  Λογιστηρίου του Δήμου Λέσβου  στην Ερεσό !!!   Το αποκεντρωμένο κλιμάκιο Ερεσού επικοινωνεί με το Γραφείο Προμηθειών που βρίσκεται στη Μυτιλήνη (εκεί δηλαδή που ουσιαστικά ξεκίνησε το ταξίδι των τιμολογίων, πλησίον του γραφείου της κας Βουγιούκα)  και διαπιστώνει ότι δεν υπάρχουν  διαθέσιμοι  αντίστοιχοι κωδικοί προκειμένου να εκδοθούν τα χρηματικά εντάλματα.   Οπότε το αποκεντρωμένο κλιμάκιο  λογιστηρίου Ερεσού-Αντίσης  στις 16/12/2011 (Αριθμός πρωτ. 106935)   επιστρέφει  πίσω τα τιμολόγια στη Μυτιλήνη, δηλαδή στο γραφείο που ξεκίνησαν…

Η ιστορία όμως δεν σταματά εδώ…

Το έγγραφο από την Ερεσό φθάνει στο Δήμο Λέσβου , στη Μυτιλήνη,  στις 29/12/2011. Τουλάχιστον αυτό σημειώνουν επάνω στο έγγραφο οι υπάλληλοι  της Δ/νσης Οικονομικών στη Μυτιλήνη.  13 μέρες για να φθάσει ένα έγγραφο από την Ερεσό στη Μυτιλήνη….!!!

Και ενώ πλησιάζουμε προς την εκπνοή του χρόνου και υπάρχει πλέον ο κίνδυνος η Τοπική Κοινότητα Ασωμάτου  να μην πάρει ποτέ τα χρήματα  και επομένως να τα πληρώσει ο Πρόεδρος από την τσέπη του… η Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών με επείγον έγγραφο  29/12/2011 προς το Πρόεδρος της  Τοπικής Κοινότητας Ασωμάτου (το παραλαμβάνει ο κος Ψώμος στις 30/12/2011) επιστρέφει πίσω τα τιμολόγια και ζητάει να τα ακυρώσει!!! Δηλαδή να πάει ο κος Ψώμος πίσω στους προμηθευτές  και να τους πει όχι μόνο δεν σας πληρώνω αλλά σας ακυρώνω και τα τιμολόγια!!! Μάλιστα το επείγον έγγραφο που υπογράφει η κα Βουγιούκα Ευστρατία ενημερώνει το Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας  ότι αν δεν επιστρέψει το ποσό της πάγιας προκαταβολής που έλαβε έως 30/12/2011 θα βεβαιωθεί στο όνομά του.

Η ιστορία τελειώνει με τα τιμολόγια να μην έχουν πληρωθεί και η πάγια προκαταβολή  του 2011 να είναι άπιαστο όνειρο…

Η ιστορία αυτή είναι μια απλή απόδειξη για το μπάχαλο που επικρατεί στο Δήμο Λέσβου!!!  Μπάχαλο που έχει σχέση με την απίστευτη γραφειοκρατία. Υπάλληλοι που είναι σε διπλανά γραφεία  και  επικοινωνούν με αλληλογραφία (δια μέσου Ερεσού!), έγγραφα που θέλουν 13 μέρες  για να φθάσουν στον προορισμό τους εντός Λέσβου, γραφεία που μπλέκονται  μεταξύ τους χωρίς να γνωρίζει το ένα  τι κάνει  το άλλο.

Μας έτυχε ο Καλλικράτης και ο  μεγαλύτερος Δήμος σε έκταση… αλλά μας έτυχαν και  πολλά άλλα στραβά που με γραφειοκρατία και ανικανότητα δεν διορθώνονται..

Μοιράσου το άρθρο!