Κοινωνία

09/02/2012 - 13:06

Ξεσηκωμός: Παρασκευή και Σάββατο 48 ωρη απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κόντρα στην εξαθλίωση

mg class="aligncenter size-full wp-image-36244" style="border-color:initial;border-style:initial;" title="xesikomos 1" src="/lesvosnews.net/sites/default/files/2012/02/xesikomos-1.jpg" alt="" width="540" height="245" />

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν την Παρασκευή και το Σάββατο η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, ενάντια στα μέτρα-σοκ του νέου Μνημονίου.

Απεργιακές συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια αναμένεται να πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου.

Για την Κυριακή έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση έξω από την Βουλή στις 5 το απόγευμα.

Διευκρινίζεται ότι η δεύτερη μέρα απεργίας στο Δημόσιο αφορά τις Υπηρεσίες που λειτουργούν ημέρα Σάββατο.

( To άρθρο θα ανανεώνεται συνεχώς με όλες τις ανακοινώσεις των φορέων σωματείων της Λέσβου_

-------------------------------------------------------------------------

 

Κάλεσμα από το Συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων 

 

48ωρη πανελλαδική – πανεργατική απεργία Παρασκευή και Σάββατο 10-11 Φλεβάρη

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΣΕ ΛΑΪΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ-ΣΕΒ

 

Συμφώνησαν οι αρχηγοί των κομμάτων της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ στη σφαγή των εργατικών δικαιωμάτων, στην επιβολή της πιο βάρβαρης εργασιακής ζούγκλας, για να ανοίξει ο δρόμος για τη νέα δανειακή σύμβαση-λαιμητόμο για τους εργαζόμενους και τη νεολαία.

Παρά τους δραματικούς τόνους και τους θεατρινισμούς τους, η αλήθεια είναι μία: ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΟΛΑ, για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των δανειστών, των τραπεζιτών και του ΣΕΒ, βυθίζοντας ακόμα περισσότερο στην εξαθλίωση και τη φτώχεια τους εργαζομένους. Μαχόμενοι(!) συντρίβουν τον κατώτερο μισθό, συμφωνούν σε νέα μείωση συντάξεων, σε μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των εργοδοτών, ανοίγουν το δρόμο για την κατάργηση των κλαδικών συλλογικών Συμβάσεων και του 13ου -14ου μισθού και για 150.000 απολύσεις στο δημόσιο. Τη στιγμή που η ανεργία στοιβάζει ένα εκατομμύριο ανέργους δίχως αύριο στις ουρές του ΟΑΕΔ, αυτοί διασφαλίζουν... τα συμφέροντα των τραπεζιτών και του κεφαλαίου!

Με απίστευτο κυνισμό ΕΕ – ΔΝΤ και το μαύρο μέτωπο ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ στήνουν για μια ακόμη φορά σκηνικό ωμού εκβιασμού: Αποδοχή των νέων μέτρων ή ανεξέλεγκτη χρεοκοπία! Το δίλημμα είναι πλαστό: ζητούν και αποδοχή των νέων μέτρων και η χρεοκοπία είναι βέβαιη. Εκβιάζουν και επιτίθενται, αλλά φοβούνται κιόλας ότι η λαϊκή οργή θα γίνει ποτάμι αγώνα και θα τους πνίξει.

Επενδύουν στο φόβο για να παγώσουν τις αντιδράσεις των εργαζομένων, να καθηλώσουν τις αντιστάσεις του κόσμου της δουλειάς που βρίσκεται ήδη στο χείλος του γκρεμού και καταλαβαίνει περισσότερο από ποτέ πως το πραγματικό δίλημμα είναι: Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ. Μπροστά σε αυτή τη λαίλαπα το εργατικό κίνημα δεν έχει άλλο δρόμο.

Η εξαθλίωση που μας οδηγούν δεν έχει όρια, σε κάθε τομέα, εργασία, παιδεία, υγεία, ασφάλιση, συγκοινωνίες. Αν δεν τους σταματήσουμε ΕΜΕΙΣ.

Κόντρα στην πολιτική αυτή του Μαύρου Μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, θα βρεθούν οι λύσεις στα κοινωνικά προβλήματα. Με διαγραφή του χρέους, εθνικοποίηση των τραπεζών, έξοδο από το ευρώ και αποδέσμευση από την ΕΕ, ώστε όλος ο παραγόμενος πλούτος να αξιοποιηθεί για τις ανάγκες της κοινωνίας.

Καλούμε τους εργαζόμενους και την κοινωνία, τους φορείς και τα σωματεία να εντείνουν και να συντονίσουν την πάλη τους ενάντια στην απομόνωση των νησιών και την πολιτική που μας γυρίζει έναν αιώνα πίσω.

 

----------------------------------------------------------------------------

 

 

 

Κάλεσμα από την ΑΔΕΔΥ Λέσβου

48ωρη Γενική Απεργία Α.Δ.Ε.Δ.Υ. – Γ.Σ.Ε.Ε

Τριήμερο αγωνιστικών κινητοποιήσεων με σαρανταοκτάωρη (48ωρη) Γενική Απεργία αύριο, Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου και μεθαύριο, Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012 και Συλλαλητήρια  σε όλη τη χώρα το τριήμερο Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή, πραγματοποιούν οι δύο τριτοβάθμιες Συνδικαλιστικές Οργανώσεις, Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και Γ.Σ.Ε.Ε.

            Τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο νέο Μνημόνιο και στα οποία συμφώνησαν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί, με τη Συγκυβέρνηση και την Τρόικα είναι η «ταφόπλακα» της ελληνικής Κοινωνίας. Αυτή η Κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται να πάρει τέτοια μέτρα. Απαιτούμε την ανατροπή της πολιτικής του μνημονίου τώρα και της Συγκυβέρνησης που την υπηρετεί. Είναι η ώρα να μιλήσει ο λαός.

Η Ε.Ε. της  Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί  τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους, τους νέους και όλους εκείνους που πλήττονται από την ασκούμενη μνημονιακή πολιτική να συμμετέχουν δυναμικά και μαζικά, αύριο Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012, το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου και την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012, στις Απεργιακές Συγκεντρώσεις/Συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν στην Περιφέρεια (από τα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα και Νομαρχιακά Τμήματα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.) και στις Απεργιακές  Συγκεντρώσεις/Συλλαλητήρια της Αθήνας, που θα πραγματοποιηθούν:

1. Την Παρασκευή και το Σάββατο, στο Σύνταγμα  στις 11.00 το πρωί.

2. Την Κυριακή στις 5 το απόγευμα έξω από τη Βουλή.

 

Διευκρινίζεται ότι η δεύτερη μέρα απεργίας στο Δημόσιο αφορά τις Υπηρεσίες που λειτουργούν ημέρα Σάββατο.

                     

 

 

                      Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

                      Εκτελεστική Γραμματεία Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Λέσβου.  

--------------------------------------------------------------------------------------

Κάλεσμα από το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ ΛΕΣΒΟΥ:

10&11 Φεβρουαρίου 2012

48ωρη απεργία

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζόμενων ΟΤΑ Ν. Λέσβου συμμετέχει στο τριήμερο αγωνιστικών κινητοποιήσεων με σαρανταοκτάωρη (48ωρη) Γενική Απεργία αύριο, Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου και μεθαύριο, Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012 και συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα που έχουν προκηρύξει από κοινού η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ και συμμετέχει και η ΠΟΕ ΟΤΑ.

Τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο νέο Μνημόνιο και στα οποία συμφώνησαν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί, με τη Συγκυβέρνηση και την Τρόικα είναι η «ταφόπλακα» της ελληνικής Κοινωνίας. Αυτή η Κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται να πάρει τέτοια μέτρα. Απαιτούμε την ανατροπή της πολιτικής του μνημονίου τώρα και της Συγκυβέρνησης που την υπηρετεί. Είναι η ώρα να μιλήσει ο λαός.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

H άμεση απάντηση των εργαζομένων στη πολιτική και τις αποφάσεις της συγκυβέρνησης είναι η συνέχιση του αγώνα για την ανατροπή αυτών των πολιτικών της μονόπλευρης λιτότητας, των σκληρών, άδικων και αναποτελεσματικών μέτρων. Οι κινητοποιήσεις αποτελούν τον πρώτο απεργιακό σταθμό ενός νέου αγώνα που θα κλιμακωθεί και θα ενταθεί ενάντια στη νέα δανειακή σύμβαση της Συγκυβέρνησης και της Τρόικα, που οδηγεί το λαό στην καταστροφή.

Συμμετέχουμε όλοι στο τριήμερο αγωνιστικών κινητοποιήσεων και στην 48ωρη γενική, πανελλαδική, πανεργατική απεργία 10 και 11 Φεβρουαρίου

 

Δεν πάει άλλο.

Όλοι στον δρόμο του αγώνα

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

             
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΕΝΕΤΗΣ                               ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΕΞΙΟΥ                                 

-----------------------------------------------------------------------------------

Κάλεσμα από  ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΛΕΣΒΟΥ του ΠΑΜΕ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ 10 & 11 ΦΛΕΒΑΡΗ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ 10.30 Π.Μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ

Εργάτες και εργάτριες, άνεργοι, εργαζόμενε λαέ, νέοι και νέες.
Όλοι στο δρόμο να ματαιώσουμε το έγκλημα!
Οι ώρες είναι κρίσιμες. Είναι όμως και η ώρα να ακουστεί η φωνή των εργατών και των οικογενειών τους. Οι καλοταϊσμένοι παπαγάλοι μίλησαν αρκετά.
Ξεσηκωμός παντού, σε κάθε εργοστάσιο και επιχείρηση σε κάθε τόπο δουλειάς κλάδο τον κλάδο. Είναι ώρα ευθύνης και μάχης.
Εργάτες και εργάτριες, άνεργοι, εργαζόμενε λαέ, νέοι και νέες.
Όλοι στην απεργία, όλοι στα συλλαλητήρια, όλοι στο πόδι.
Η μαύρη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ με τον αρχιτραπεζίτη πρωθυπουργό, η τρόικα και η ΕΕ, αποφάσισαν την χρεοκοπία του λαού. Καταδικάζουν εμάς και κυρίως τα παιδιά μας να δουλεύουν και να ζουν εφ όρου ζωής με 400 ευρώ. Για να σώσουν τα κέρδη μιας χούφτας κηφήνων που ζουν από τον ιδρώτα μας, καταργούν όλα τα δικαιώματα που μας παρέδωσαν οι προηγούμενες γενιές με αμέτρητες θυσίες και αίμα.
Αν παραδοθούμε θα δουλεύουμε όλη μέρα με μισθό χαρτζιλίκι, χωρίς ασφάλιση για εμάς και τα παιδιά μας. Οι γέροντες θα φυτοζωούν με συντάξεις πείνας. Δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο ούτε από τα επιδόματα ανεργίας που παίρνει μικρό μέρος των ανέργων. Νομοθετούν ένα εφιαλτικό μέλλον για τις σημερινές και τις επόμενες γενιές.
Μην ακούτε τα ψέματα των βιομηχάνων, των κομμάτων του κεφαλαίου και των ανθρώπων τους. Αυτοί πληρώνονται καλά για τη βρώμικη δουλειά τους. Αυτοί δε θα πεινάσουν, ούτε θα δουλεύουν για ψίχουλα.
Εμείς έχουμε τη δύναμη, είναι η ώρα να την νιώσουν για τα καλά. Μπορούμε να τους ανατρέψουμε.
Όλοι με το ΠΑΜΕ στο δρόμο του αγώνα:
Κάτω η μαύρη κυβέρνηση. Στα τσακίδια μαζί με την τρόικα.
Κανένα νέο μνημόνιο. Καμία νέα συμφωνία που καταστρέφει τις ζωές μας.
Εκλογές τώρα. Να τιμωρηθούν σκληρά ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ.
Όποιος τολμήσει να συμφωνήσει και υπογράψει το έγκλημα να απομονωθεί και να τιμωρηθεί από το λαό.
Όλοι στον αγώνα!
ΟΛΟΙ στην Απεργία ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΚΑΙ 11 Φλεβάρη.
ΟΛΟΙ στις Απεργιακές Συγκεντρώσεις ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και ΣΑΒΒΑΤΟ 10.30 το πρωί στην Πλατεία Σαπφούς.
ΟΛΟΙ στους δρόμους! Να ξεσηκώσουμε τη Λέσβο στο πόδι!

---------------------------------------------------------

Κάλεσμα από την Αγωνιστική Παρέμβαση Λέσβου:

-------------------------
Κάλεσμα από ριζοσπαστική ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΟΛΟΙ ΟΛΕΣ Στην απεργία και τις συγκεντρώσεις Κεντρική Λύκεια Παρασκευή Σάββατο 11.00 πμ

Μοιράσου το άρθρο!