Κοινωνία

11/02/2013 - 20:09

11 χρόνια φυλάκιση, 60.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο για τους διακινητές

11 χρόνια φυλάκιση, 60.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο για τους διακινητές

Ποινή  φυλάκισης 11 χρόνων και χρηματικό πρόστιμο 60.000 επιδίκασε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης  σε δύο από τους 5 συνολικά Αφγανούς που είχαν συλληφθεί για διακίνηση πλαστών εγγράφων παραμονής. Σε ένα ακόμα επιβλήθηκε φυλάκιση ενός έτους και πρόστιμο 5000 ευρώ και ένας αθωώθηκε. Για τον πέμπτο της υπόθεσης, ο οποίος είναι ανήλικος,  ορίστηκε  τακτική δικάσιμος.   Υπενθυμίζεται πως όλα ξεκίνησαν όταν στις 31η Ιανουαρίου συνελήφθη από στελέχη του Λιμενικού σώματος ένα μετανάστης με πλαστό υπηρεσιακό σημείωμα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου.

Με οργανωμένη επιχείρηση λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκε και ο 29χρονος Αφγανός προμηθευτής του πλαστού εγγράφου. Μετά από έρευνα διαπιστώθηκε πως ο 29χρονος είχε λάβει μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εννέα πλαστά υπηρεσιακά σημειώματα τα οποία εκτύπωσε και προμήθευσε με αυτά άλλους 8 μετανάστες Η επιχείρηση συνεχίστηκε σε σπίτι εντός της πόλης της Μυτιλήνης όπου αρχικά εντοπίστηκαν 10 μετανάστες χωρίς να έχουν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Το μεσημέρι πήγαν στο συγκεκριμένο σπίτι 3 Αφγανοί με σκοπό να πάρουν φωτογραφίες των 10 ατόμων και στη συνέχεια να εκδώσουν τα πλαστά πιστοποιητικά προσωρινής διαμονής.

 

σύνταξη: Ηλίας Μαραβάς/ ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ

Μοιράσου το άρθρο!