Κοινωνία

04/11/2013 - 17:03

12 μητέρες θηλάζουν δημόσια στη Μυτιλήνη και στέλνουν το μήνυμά τους

r />Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός στη Μυτιλήνη - Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013.
Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, διοργάνωσε τον 4ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό σε 38 πόλεις της Ελλάδας, ανάμεσα στις οποίες ήταν για πρώτη φορά και η Μυτιλήνη.
Στην πόλη μας 12 μητέρες θήλασαν δημόσια στο χώρο της προκυμαίας  (απέναντι από το Επιμελητήριο) και έστειλαν το δικό τους μήνυμα σε όλες τις μητέρες.

Να ευαισθητοποιήσουν, να αφυπνίσουν και να υποστηρίξουν τον μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μία ομιλία, αλλά εμπράκτως, ως εικόνα και παρουσία, «από μητέρα προς μητέρα».

Στόχος  είναι η Μυτιλήνη, η  Ελλάδα να αποτελέσει μια χώρα υποστηρικτική και φιλική προς το θηλασμό, που θα αγκαλιάζει και θα στηρίζει την νέα μητέρα όσο εκείνη θα μαθαίνει την τέχνη του θηλασμού.


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε  από την Ομάδα Εθελοντών και Υποστηρικτών Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Λέσβου, στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού.

Μοιράσου το άρθρο!