Κοινωνία

07/10/2016 - 07:27

15 χρόνια φυλάκιση για το φονικό στο Πλωμάρι

trong>up date  Μετά  από μια μαραθώνια ακροαματική διαδικασία το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο στη Μυτιλήνη ανακοίνωσε την απόφασή του καταδικάζοντας σε 15 χρόνια κάθειρξη τον κατηγορούμενο .

Του  αναγνωρίσθηκε το ελαφρυντικό της «ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος».

Ο  κατηγορούμενος άσκησε  Έφεση και θα παραμείνει στη φυλακή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό

Οι γονείς του 30χρονου άκουσαν με ανακούφιση μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια ....

 

---------------

αρχική ανάρτηση

Πέντε χρόνια μετά το τραγικό συμβάν του θανάσιμου τραυματισμού του 30χρονου Νίκου Μ. στην πλατεία του Πλωμαρίου, ξεκίνησε χθες το πρωί η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Μυτιλήνης, με κατηγορούμενο έναν 49χρονο συγχωριανό του, με τον οποίο είχαν διαπληκτιστεί το μοιραίο βράδυ έξω από καφενείο του χωριού.

Το περιστατικό συνέβη την επομένη των Χριστουγέννων του 2011 και σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων, ξεκίνησε από τον διαπληκτισμό του 30χρονου μ' έναν Πακιστανό πλανόδιο πωλητή, που είχε μπει στο καφενείο της περιοχής, για να πουλήσει το εμπόρευμά του. Ο 30χρονος του επιτέθηκε.

Υπερασπιζόμενος τον αλλοδαπό, ο 70χρονος Ανέστης Κ., προσπάθησε να σταματήσει το επεισόδιο και επενέβη. Ο 30χρονος δεν δίστασε να συνεχίσει τον διαπληκτισμό με τον συγχωριανό του. Βλέποντας το περιστατικό που εξελισσόταν ο γιος του 70χρονου, ο 44χρονος Μ.Κ., έσπευσε να «σώσει» τον πατέρα του από τα χέρια του μαινόμενου Νίκου Μ. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας, μια μέρα μετά το συμβάν, ο 44χρονος -τότε δράστης «επιτέθηκε με αιχμηρό αντικείμενο και τραυμάτισε θανάσιμα στο λαιμό τον 30χρονο».

Η πλευρά του 44χρονου αρνήθηκε ότι υπήρξε επίθεση σε βάρος του 30χρονου και απέδωσε σε ατύχημα στη διάρκεια της συμπλοκής, τον θανάσιμο τραυματισμό του 30χρονου.

Την εκδοχή του ατυχήματος είχε απορρίψει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης, που συνεδρίασε λίγους μήνες μετά.

Το Συμβούλιο, μετά την ολοκλήρωση της ανάκρισης και με βάση τις καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, αλλά και τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί, θεωρεί ότι το έγκλημα συνέβη με το δράστη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και τον παραπέμπει να δικαστεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Ο φερόμενος ως δράστης, μόλις ένα μήνα περίπου μετά το έγκλημα είχε αφεθεί ελεύθερος χωρίς εγγύηση με περιοριστικούς όρους, απόφαση που είχε συγκλονίσει την οικογένεια του θύματος που προσέφυγε στον Άρειο Πάγο.

 

Μ. Χατζηγεωργίου/ εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ

--------------------------

Διαβάστε εδώ  την είδηση όπως είχε αναρτηθεί  στο Lesvosnews.net το  2011

 

Δείτε και βίντεο:

 

Μοιράσου το άρθρο!