Κοινωνία

29/07/2015 - 15:11

180 ζεύγη παπουτσιών - 180 πράξεις αλληλεγγύης σε άπορες οικογένειες της Λέσβου

 Από τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου, ανακοινώνεται ότι παραδόθηκαν σήμερα 180 ζεύγη παιδικών παπουτσιών, σε άπορες οικογένειες του νησιού μας που είναι ωφελούμενες του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Λέσβου. Τα παπούτσια είναι χορηγία προς τον Οργανισμό, της Φιλανθρωπικής Οργάνωσης «Όλοι Μαζί για το Παιδί».

 Η αρμόδια Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Οργανισμού, κα Αναστασία Αντωνέλλη, δήλωσε σχετικά:

            «Προσπαθούμε ως Δήμος, με κάθε τρόπο, να σταθούμε κοντά στους Δημότες μας, που είναι θύματα μιας άδικης φτώχιας που απάνθρωπα μας επιβάλανε,. Ευχαριστούμε την Οργάνωση «Όλοι Μαζί για το Παιδί» για αυτήν της την χορηγία.

            Έμαθα όμως, από στελέχη της Οργάνωσης ότι τα παπούτσια είναι δωρεά εταιρείας ,που μέχρι τώρα βοηθούσε με αυτόν τον τρόπο παιδιά της Ινδίας και της Αφρικής και που τώρα έρχεται να βοηθήσει τα παιδιά της Ελλάδας….

            Αξίζουν «συγχαρητήρια» σε όλους αυτούς που ανεχθήκαμε να μας καταντήσουν υποχείριο της ανάγκης, ακόμα και για ένα ζευγάρι παιδικά παπούτσια.  Άραγε θα τιμωρηθεί ποτέ κανένας; Θα λογοδοτήσει ποτέ κανένας στα 180 αυτά παιδιά ,που κάποιοι κλέψανε την δυνατότητα τους να αγοράσουν ένα ζευγάρι παπούτσια; Αλλά τι ρωτώ; Στις αποικίες  οι ερωτήσεις αποδεικνύονται  πλέον ρητορικές… Γι αυτό και εμείς, ως Δήμος, θα συνεχίσουμε με πράξεις να ανακουφίζουμε με κάθε τρόπο τους άπορους κατοίκους του Δήμου μας.  » 

Μοιράσου το άρθρο!