Κοινωνία

17/06/2014 - 12:35

20 χρόνια φυλάκιση στον 46χρονο Μυτιληνιό για το φόνο της γυναίκας του

Στα μαλακά θεωρείται πως έπεσε ο 46χρονος Σ.Σ., που στα μέσα του Ιανουαρίου τού 2013 σκότωσε και έθαψε σε παραλία της Λάρσου το γυμνό σώμα της γυναίκας του, Ραφαέλας Γιαννάκη.
Το Μικτό Κακουργιοδικείο Βορείου Αιγαίου που συνεδρίασε στη Χίο, έκρινε πως ο Σ.Σ. προέβη στην εγκληματική ενέργεια σε μια έκρηξη θυμού όταν πληροφορήθηκε ότι η σύζυγός του θα τον εγκατέλειπε και υπό το βάρος των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε.


Σε ποινή κάθειρξης 20 ετών για το φόνο της γυναίκας του καταδίκασε αργά το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής το Μικτό Κακουργιοδικείο Βορείου Αιγαίου το Σ.Σ..

Το δικαστήριο δέχθηκε με ψήφους τέσσερις (τρεις ψήφοι ενόρκων και μία ψήφος δικαστή) έναντι τριών ότι ο φόνος έγινε εν βρασμώ ψυχής του δράστη.

Το ελαφρυντικό μείωσε την ποινή που επιδικάστηκε για το δράστη και σε κάθε άλλη περίπτωση θα ήταν ισόβια, σε 20 χρόνια κάθειρξης. Τέσσερις μήνες φυλακής επιβλήθηκαν επίσης στο Σ.Σ. για τα πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα της οπλοκατοχής και της οπλοχρησίας.

Δικηγόροι υπεράσπισης του Σ.Σ. ήταν ο γνωστός δικηγόρος Μυτιλήνης Στρατής Ηλιογραμμένος και η δικηγόρος Χίου Μαρία Γιαννάρα.

Τι έγινε…
Ο ο Σ.Σ. διατηρούσε κατάστημα στην οδό Πινδάρου στη Μυτιλήνη με χαρτικά και είδη καθαριότητας. Εκεί είχε μεταφερθεί από την οδό Αρίονος, όπου διατηρούσε επιχείρηση με το ίδιο αντικείμενο. Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, «πιεσμένος από τεράστια οικονομικά προβλήματα και χτυπημένος άγρια από την οικονομική κρίση», όπως χαρακτηριστικά είχε πει τότε συγγενικό του πρόσωπο, έκλεισε το μαγαζί του. Οι καβγάδες στην οικογένειά του ήταν καθημερινοί.

Σε έναν τέτοιο καβγά στο σπίτι τους στην οδό Θεοφράστου, μπλέχτηκαν και τα προσωπικά προβλήματα που αντιμετώπιζε με τη γυναίκα του κι έγινε το κακό. Κατηγορώντας την κατά τον καβγά ότι τον απατά, την έπνιξε με τα ίδια του τα χέρια. Λίγες ώρες αργότερα, μόλις σκοτείνιασε, την έγδυσε, την έβαλε στο αυτοκίνητό του και τη μετέφερε στη Λάρσο. Σε ένα μέρος που ήξερε - όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά - επειδή πήγαιναν το καλοκαίρι για κολύμπι.
Απέναντι από την ΕΚΟ μπήκε στο χωματόδρομο και βγήκε στην ακτή. Άνοιξε ένα λάκκο και την έθαψε.

Δυο μέρες μετά το φόνο, οι συγγενείς της Ραφαέλας άρχισαν να ανησυχούν. Πρώτη από όλους, η 18χρονη κόρη της από τον πρώτο της γάμο. Θεωρώντας ότι με τον τρόπο αυτό θα έριχνε τις υπόνοιες για την εξαφάνιση της συζύγου του στον άνθρωπο που κατονόμαζε ως εραστή της γυναίκας του, καταγγελία στην Αστυνομία σύμφωνα με την οποία η σύζυγός του είχε εξαφανιστεί, κατέθεσε και ο Σ.Σ..

Στην κατάθεσή του στην Αστυνομία, όμως, έπεσε σε αντιφάσεις και δεν άργησε να ομολογήσει το έγκλημα πάθους στο οποίο είχε πέσει. «Παραδέχτηκε πως είχε εραστή. Δεν άντεξα και αυτό, και την έπνιξα», φέρεται πως είπε στην Αστυνομία καταρρέοντας. Τα ίδια λόγια αποτέλεσαν και τη βασική του υπερασπιστική γραμμή στη διάρκεια της δίκης του.

Ο 46χρονος φονιάς της Ραφαέλλας θεωρείται ότι δεν πρόκειται, στη χειρότερη των περιπτώσεων, να εκτίσει περισσότερα από 12 χρόνια στη φυλακή, θα αφεθεί δηλαδή ελεύθερος αφού εκτίσει τα 3/5 της ποινής του.

 πηγη: εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ


Διαβάστε από το αρχείο του Lesvosnews.net

Μυτιλήνη:Το ξέσπασμα της κόρης της άτυχης γυναίκας που ο σύζυγός της την έθαψε γυμνή

Μοιράσου το άρθρο!