Κοινωνία

12/05/2014 - 16:09

21.582 ευρώ για τα αδέσποτα από Δήμο Λέσβου

Ο

Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, συνυπέγραψε με την κτηνιάτρο, Γιασεμή Κερεντζή,  σύμβαση ποσού 21.582 Ευρώ, για την εκτέλεση εργασίας Ιατρικού Ελέγχου Αδέσποτων Ζώων, με χρηματοδότηση από ιδίους πόρους του Δήμου Λέσβου.
Οι εργασίες που προβλέπεται να πραγματοποιηθούν  έχουν στόχο την προστασία των αδέσποτων ζώων, μέσω ιατρικού έλεγχου, αποπαρασίτωσης, εμβολιασμών, περιποίησης τραυμάτων, ηλεκτρονικής ταυτοποίησης, κλπ. και ταυτόχρονα τον περιορισμό της ανεξέλεγκτης αύξησης του πληθυσμού αυτών, μέσω στειρώσεων.
    «Ο Δήμος Λέσβου συνεχίζει τις πρωτοβουλίες που αφορούν στην προστασία των ζώων - που αποτελεί μέγιστο δείγμα του πολιτισμού μας - αλλά και στη δημόσια υγεία και ασφάλεια, έργο δυσκολότατο, σε κάθε περίπτωση. Προχωρούμε στις προαναφερόμενες δράσεις, με στόχο να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικότερα το μεγάλο πρόβλημα των αδέσποτων ζώων, προκειμένου να συμβιώνουν αρμονικά στη δική μας κοινωνία. Όλα αυτά, βέβαια, με την πολύτιμη βοήθεια και στενή συνεργασία εθελοντών και φιλόζωων, που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Λέσβου, αλλά και του αρμόδιου Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος, Γιάννη Βατού και των συναρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου Λέσβου»,  δήλωσε σχετικά ο κ. Βουνάτσος
 

Μοιράσου το άρθρο!