Κοινωνία

27/09/2011 - 13:04

22 χρονών νεκρή από ναρκωτικά... η πρόβλεψη βγήκε αληθινή...

Γράφει: Γιακουμή Πέλλη/εφημερίδα "ΕΜΠΡΟΣ" 27/09/2011

«Από εδώ και πέρα για ό,τι μου συμβεί υπεύθυνοι θα είναι οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές που τον αφήνουν ελεύθερο». Αυτά τα λόγια είχε πει στις 17 του περασμένου Ιουνίου, λίγους μήνες πριν αφήσει την τελευταία της πνοή μετά τη μοιραία δόση, η 22χρονη Μυρσίνη Δρίβα. Είχαν προηγηθεί μαραθώνιες δικαστικές διαμάχες με το νεαρό σύζυγό της - γνωστό χρήστη ουσιών -, τον οποίο η ίδια θεωρούσε, όπως και η οικογένειά της, ότι ήταν υπεύθυνος γιατί έβαλε τα ναρκωτικά στη ζωή της. Το Σάββατο το μεσημέρι η 22χρονη βρέθηκε - σύμφωνα με πληροφορίες - σε κωματώδη κατάσταση σε δρόμο της Αθήνας και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Η γνωριμία της 22χρονης Μυρσίνης Δρίβα με το νεαρό χρήστη ουσιών, πέρυσι το καλοκαίρι, έμελλε ν’ αποτελέσει την αρχή μιας θυελλώδους σχέσης, η οποία παρέσυρε τη νεαρή Μυρσίνη στη δίνη των ουσιών και αναστάτωσε τη ζωή και την καθημερινότητα δυο οικογενειών. Η οικογένειά της αρχικά ήταν αντίθετη σε αυτήν τη σχέση, όμως η νεαρή τούς είχε πείσει ότι θέλει να τον βοηθήσει να ξεφύγει από τα ναρκωτικά. Αντί για αυτό, βρέθηκε η ίδια παγιδευμένη στη χρήση, αλλά και στη σχέση της με το νεαρό. Για να ξεφύγει από τα ναρκωτικά, θα έπρεπε να ξεφύγει από εκείνον. Κάτι που όμως ήταν ακόμη πιο δύσκολο. Η πρώτη φορά που είχε έρθει στη δημοσιότητα η θυελλώδης σχέση του ζευγαριού ήταν όταν ο νεαρός είχε πάει στο μαγαζί της μητέρα της και μπροστά τους μαχαιρώθηκε διεκδικώντας την αγάπη της 22χρονης. Λίγο καιρό μετά, έγινε γνωστό ότι το ζευγάρι παντρεύτηκε με πολιτικό γάμο και τότε και η οικογένειά της αναγκάστηκε να δεχθεί τη σχέση αυτή, ενώ κατέβαλε πολλές προσπάθειες για να τους βοηθήσει και τους δύο.

Στο ΚΕΘΕΑ Η μητέρα της ήταν ανάμεσα στους γονείς τού ΚΕΘΕΑ Μυτιλήνης που τον περασμένο Ιούνιο είχαν δεχθεί να μιλήσουν ανοιχτά για το πρόβλημα δικών τους προσώπων με τα ναρκωτικά, με αφορμή ρεπορτάζ τού «Ε» και την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών. «[…] Ο φίλος της κόρης μου και τώρα σύζυγός της ήταν μπλεγμένος με τα ναρκωτικά και ήθελε να τον βοηθήσει να ξεφύγει, όμως βρέθηκε και η ίδια μπλεγμένη. Πιστεύω ότι μέσα σε δυο μόλις μήνες έμπλεξε με τα σκληρά ναρκωτικά. Έχουμε ξαναζήσει το πρόβλημα μέσα στην οικογένειά μας, έχουμε χάσει έναν πρώτο ξάδελφο από τα ναρκωτικά. Όταν συμβαίνει αυτό στο παιδί σου, σε πιάνουν τύψεις και ενοχές. Στην αρχή τούς απομακρύναμε από το σπίτι, τώρα λένε ότι θέλουν να μπουν σε θεραπευτική κοινότητα, τους έχουμε ξανά μαζί στο σπίτι και ελπίζω να πάνε όλα καλά για να μπουν σε κάποιο πρόγραμμα», ήταν η αγωνιώδης μαρτυρία της μητέρα της τον περασμένο Ιούνιο, λίγους μήνες πριν το θάνατο της κόρης της. Η ελπίδα της «όλα να πάνε καλά», όμως, ανατράπηκε λίγες ημέρες μετά, όταν η 22χρονη κατήγγειλε ότι έπεφτε θύμα ενδοοικογενειακής βίας από το σύζυγό της, που τη χτυπούσε και την κρατούσε χωρίς τη θέλησή της στο σπίτι. Στις 17 Ιουνίου είχε γίνει η δίκη για τις καταγγελίες της κόρης, η οποία τον κατηγορούσε ακόμη ότι την εξωθούσε στη χρήση ουσιών.

Ο νεαρός καταδικάστηκε τότε σε δυο μήνες φυλάκιση με αναστολή για το αδίκημα της ενδοοικογενειακής βίας και αφέθηκε ελεύθερος. Αυτή η απόφαση είχε γεμίσει απογοήτευση την 22χρονη, που γνώριζε καλά ότι όσο ο σύζυγός της κυκλοφορούσε ελεύθερος, δε θα μπορούσε να ξεφύγει ούτε από τον ίδιο ούτε και από τις ουσίες. Σε δήλωσή της τότε στην «Τηλεόραση Μυτιλήνης» φάνηκε να προέβλεψε και το τέλος της, λέγοντας: «για ό,τι μου συμβεί, θα ευθύνονται οι δικαστικές και αστυνομικές αρχές». Η νεαρή είχε καταθέσει αγωγή διαζυγίου, η οποία δεν πρόλαβε να εκδικαστεί. Και όμως, το απόγευμα της περασμένη Παρασκευής το ζευγάρι έφυγε μαζί αεροπορικώς για την Αθήνα. Όλοι θεωρούν ότι πήγαν μαζί για να «ψωνίσουν» ηρωίνη. Το μεσημέρι του Σαββάτου ειδοποιήθηκαν οι γονείς της ότι η κόρη τους ήταν νεκρή. Η νεκροψία που έγινε στη σορό της φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να έδειξε «οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου», όπως συμβαίνει πάντα στους χρήστες. Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων που θα δείξουν ακριβώς ποιο ήταν το «κοκτέιλ θανάτου», αναμένονται μετά από μήνες. Απαρηγόρητοι οι γονείς της 22χρονης και ο νεαρός αδελφός της, που δεν μπορούν να πιστέψουν την τραγωδία που βιώνουν. Η κηδεία της άτυχης Μυρσίνης Δρίβα πρόκειται να γίνει σήμερα Τρίτη στις 5 το απόγευμα, στο ναό Αγίου Ιωάννη του Καλυβίτη.

Μοιράσου το άρθρο!