Κοινωνία

10/04/2019 - 09:14

220 χιλιάδες ευρώ σε 92 οικογένειες της Μόριας

Αποζημιώσεις σε κατοίκους της Μόριας Λέσβου λόγω "προσφυγικού"

Το ποσό των 220 χιλιάδων ευρώ, αναμένεται να μοιραστεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες σε 92 οικογένειες της Τοπικής Κοινότητας Μόριας, ως αποζημίωση, για καταστροφές και ζημιές που υπέστησαν από το μεταναστευτικό.


Ήδη χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου, προχώρησε στην αποδοχή των χρημάτων από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, ενώ τις επόμενες ημέρες, αμέσως μόλις γίνουν οι σχετικές διαδικασίες από το Δήμο, θα προχωρήσουν οι πληρωμές.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Κοινότητας Μόριας Νίκος Τρακέλλης, αυτή είναι στην ουσία η τρίτη καταβολή αποζημιώσεων και αφορά ζημιές στο αγροτικό κεφάλαιο, ζωοκλοπές, ακόμη και κλοπές φρούτων και διαφόρων οικιακών ειδών.

«Οι αποζημιώσεις αφορούν καταστροφή ελαιοκτημάτων, κόψιμο και κάψιμο δέντρων, καταστροφή ελαιόδιχτων και περιφράξεων, ζωοκλοπές και διάφορες άλλες απώλειες, που κατά καιρούς δηλώνονται από τους συγχωριανούς μου.

Τα ποσά που δικαιούνται οι 92 οικογένειες της Μόριας ποικίλουν και ξεκινούν από 80 ευρώ για την αποζημίωση ενός κλεμμένου ζευγαριού αθλητικά παπούτσια και φτάνουν μέχρι 15 χιλιάδες ευρώ, για την αποζημίωση κατεστραμμένων κτημάτων και ζωοκλοπών. Ο μέσος όρος χρημάτων που θα εισπράξει η κάθε οικογένεια ποικίλει και εξαρτάται από το μέγεθος της ζημιάς ή της καταστροφής που υπέστη. Στο πλαίσιο των αποζημιώσεων έχουμε και αρκετές περιπτώσεις κλοπών από οικίες και από αυλές, όπως κλοπές φρούτων και διαφόρων οικιακών αντικειμένων.

Μετά την ολοκλήρωση των πληρωμών της τρίτης αποζημίωσης, θα προχωρήσουμε την διαδικασία για την τέταρτη κατά σειρά περίοδο αποζημιώσεων.

 

πηγη: εφημερίδα Δημοκράτης

Μοιράσου το άρθρο!