Κοινωνία

13/06/2013 - 09:01

24ωρη απεργία ΑΔΕΔΥ ΓΣΕΕ

style="color: rgb(51, 51, 51); font-family: Arial, Helvetica, Tahoma, 'Nimbus Sans L', sans-serif; font-size: 13px; font-style: normal; font-variant: normal; font-weight: normal; letter-spacing: normal; line-height: 19.5px; orphans: auto; text-align: justify; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: auto; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px;">Μυτιλήνη: Σήμερα Πέμπτη 13/06/2013 όλοι στις 11:00 το πρωί στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
 
Θα ακολουθήσει πορεία στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου

 

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται σήμερα η χώρα καθώς ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύηξει 24ωρη απεργία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση, που θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, στη λεωφόρο Μεσογείων.

Συμμετοχή της ΠΟΕ - ΔΟΥ

Τη συμμετοχή της στη σημερινή απεργία ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΠΟΕ – ΔΥΟ) η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «τα όσα διαδραματίζονται με το κλείσιμο της ΕΡΤ, αποκαλύπτουν και τεκμηριώνουν έμπρακτα την αναξιοπιστία της τρικομματικής μνημονιακής συγκυβέρνησης και των όσων παραγόντων υποστηρικτών της διαβεβαίωναν ότι ''η ΕΡΤ δεν θα κλείσει'', ''δεν θα υπάρξουν απολύσεις''»

Όπως τονίζει, «το μήνυμα είναι σαφές, διαρκές και δεν πρέπει να μείνει χωρίς ηχηρή και κυρίως έμπρακτη απάντηση από όλους τους εργαζόμενους, από όλη την κοινωνία, από όλο το λαό, που είναι ο κυρίαρχος ιδιοκτήτης και αιμοδότης χορηγός της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης στην πατρίδα μας».

Στάση εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας την Πέμπτη

Με δίωρη στάση εργασίας από τις 15:00 έως τις 17:00 θα συμμετάσχει στην απεργία και η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας.  (δείτε τις τροποποιήσεις των πτήσεων εδώ)

Kαι οι γιατροί του ΕΣΥ συμμετέχουν στην απεργία

Τη συμμετοχή τους στη σημερινή πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσαν το μεσημέρι της Τετάρτης οι γιατροί του ΕΣΥ.

Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσή τους «το κλείσιμο της ΕΡΤ -με απλή υπουργική απόφαση- συνιστά ακραία αντιδημοκρατική εκτροπή. Δεν είναι μόνον η εκποίηση δημόσιων αγαθών που μας εξοργίζει. Είναι και ο ολισθηρός δρόμος που ανοίγει, ώστε με την ίδια διαδικασία να κλείσουν δεκάδες Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και δομές του
ΕΟΠΥΥ».

Στην απεργία συμμετέχει και η ΟΤΟΕ

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για «την πραξικοπηματική απόφαση της κυβέρνησης» να κλείσει την ΕΡΤ, η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος, θα συμμετάσχει στη σημερινή 24ωρη απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.

Όπως τονίζει η ΟΤΟΕ, «αυτή η αιφνιδιαστική και πρωτοφανής κυβερνητική απόφαση στα δημοκρατικά χρονικά της χώρας, εκθέτει τη χώρα διεθνώς γιατί οι υπεύθυνοι διαχειριστές της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης εμφανίζονται υποκριτικά ως φορείς εξυγίανσης και μάλιστα με μεθόδους που θυμίζουν εποχές αλήστου μνήμης στέλνοντας εν μία νυκτί 2.656 εργαζόμενους της ΕΡΤ να προστεθούν στις στρατιές των ανέργων».

 


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ


            24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 13.6.2013
  Συμπολίτη – σσα
μετά τις ραγδαίες δυσμενείς εξελίξεις για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου σε έκτακτο συμβούλιο καταδικάζει την πραξικοπηματική ενέργεια της Κυβέρνησης, η οποία με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, αποφάσισε το «ξαφνικό θάνατο» της ΕΡΤ, βάζοντας έτσι με πρωτοφανή και προκλητικό τρόπο "λουκέτο" στη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Η ΕΡΤ διασφάλιζε την ισορροπία στην ενημέρωση που προσφέρει η ζούγκλα των Ιδιωτικών Μέσων Ενημέρωσης, που προωθούν τα συμφέροντα των επιχειρηματιών στους οποίους ανήκουν. Χειραγωγούν το πολιτικό σύστημα προκειμένου να κάνουν ανενόχλητοι τις δουλειές τους.
Η τρικομματική κυβέρνηση, η οποία με τρόπο μεθοδικό και αυταρχικό καταργεί εδώ και καιρό, ένα-ένα τα δικαιώματα των εργαζομένων και των πολιτών, είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα την ίδια πρακτική και για άλλους Οργανισμούς του Ευρύτερου και Στενού Δημοσίου Τομέα, με μοναδικό σκοπό την ικανοποίηση των μνημονιακών της δεσμεύσεων απέναντι στην Τρόικα.
Ο στόχος είναι προφανής και αφορά στην άμεση διάλυση των Δημοσίων Φορέων και στις απολύσεις δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων.                                         
Η ΤΡΟΪΚΑ θέτει επίσης ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα για την Συγχώνευση – Κατάργηση Νοσοκομειακών, Προνοιακών Μονάδων και η κυβέρνηση με προθυμία τρέχει να υλοποιήσει.                               
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου  καταγγέλλει για μία ακόμη φορά αυτή την πολιτική, εκφράζει τη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και καλεί κάθε εργαζόμενο και κάθε πολίτη να αγωνιστεί για την ανατροπή των καταστροφικών σχεδίων της  τρικοματικής κυβέρνησης και της Τρόικα.
Στο πλαίσιο αυτό, ΚΗΡΥΣΣΕΙ
24ωρη Απεργία για αύριο Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013 και καλεί σε μαζική συμμετοχή στην Απεργιακή Συγκέντρωση, που θα πραγματοποιηθεί έξω από τα γραφεία της ΕΡΑ Βορείου Αιγαίου σε ώρα που θα γίνει γνωστή με νεώτερη ανακοίνωση.

ΕΩΣ ΕΔΩ. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.
….  ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.                
…. ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
….ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΗΝ ΕΡΤ.
 


ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑ ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΛΗ
 
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 13 ΙΟΥΝΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
 ΣΤΗN ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ στις 10.30 π.μ.
 
            Η Τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την τρικομματική κυβέρνηση (Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) που με τις μεθόδους και τις πρακτικές του δόγματος του “νόμου και της τάξης” αποφάσισε να κλείσει την δημόσια ραδιοτηλεόραση και να πετάξει στο δρόμο τους εργαζόμενους σε αυτήν, όπως ετοιμάζεται να κάνει με τα Ελληνικά αμυντικά συστήματα και με άλλους δημοσίους οργανισμούς και επιχειρήσεις .
          Όταν οι ανάγκες των πολυεθνικών και της μεγαλοεργοδοσίας επιτάσσουν τα αστικά κόμματα δεν διστάζουν να αποβάλουν τον όποιο μανδύα κοινοβουλευτικής διαδικασίας και δημοκρατικοφάνειας και να αποκαλυφτεί αυτό που πραγματικά είναι η αστική δημοκρατία. Δικτατορία των πολυεθνικών με κοινοβουλευτικό μανδύα. Υπέρτατος νόμος και αρχή τα συμφέροντα της τάξης που εκπροσωπούν. Αυτά του μεγάλου κεφαλαίου και της αστικής τάξης.
          Η απόφαση για το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης και των άλλων επιχειρήσεων και οργανισμών. Η απόφαση για την απελευθέρωση του ωραρίου εργασίας και την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Ο νόμος υπέρ των τραπεζών που ψηφίστηκε για την ρύθμιση των χρεών. Η κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων που χειροτερεύει. Ο νόμος για την πάρα πέρα απελευθέρωση των απολύσεων που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση και άλλα ακόμα αντιλαϊκά μέτρα που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να πάρει δείχνουν ότι η επίθεση του κεφαλαίου, της τρόικας και της κυβέρνησης κλιμακώνεται και η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται θα στηριχτεί στα νεκροταφεία των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.
 
          Η Τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί:
 
 
Τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά και αποφασιστικά στην απεργία και στην  απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.
Στις 10.30 π.μ στην πλατεία των εργατικών κατοικιών του νοσοκομείου
 
Τώρα όσο ποτέ άλλοτε το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να ανασυνταχθεί και να αντιπαραθέσει στην επίθεση διαρκείας του κεφαλαίου αγώνες μαζικούς με συνέχεια και προοπτική που θα ξεκινούν από τους τόπους δουλειάς και θα αγκαλιάζουν όλους τους εργαζόμενους.
 
Τ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Λέσβου ΤΟΥ ΠΑΜΕ


ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΛΕΣΒΟΥ

Μυτιλήνη, 12 Ιουνίου 2013

Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την προσπάθεια της κυβέρνησης Σαμαρά να κλείσει την ΕΡΤ. Με μια αντιδημοκρατική πράξη νομοθετικού περιεχομένου, παρακάμπτοντας ακόμα και την Βουλή, στρέφεται ενάντια σε όλη την κοινωνία.

Στέλνει μήνυμα στους εργαζόμενους και στην τρόικα ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ πως είναι αποφασισμένη να «χύσει αίμα» προκειμένου να προχωρήσουν οι δεσμεύσεις, που έχει αναλάβει. Πετά στο δρόμο 2700 ανθρώπους, δείχνοντας το μέλλον που ετοιμάζει για το σύνολο των εργαζομένων στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Παραδίδει εξ' ολοκλήρου το δημόσιο αγαθό που λέγεται ενημέρωση, στους καναλάρχες για να κερδοσκοπούν και να συνεχίζουν να αποπροσανατολίζουν το λαό χωρίς αντίλογο. Καταργεί το μορφωτικό και πολιτισμικό έργο της ΕΡΤ, παραδίδοντας το λαό στα πολιτισμικά σκουπίδια που του προσφέρουν τα ιδιωτικά κανάλια. Φιμώνει τη φωνή της περιφέρειας και των τοπικών κοινωνιών κλείνοντας τους περιφερειακούς σταθμούς. Ειδικότερα κλείνοντας την ΕΡΑ Αιγαίου αφήνει τα νησιά μας και τους πολίτες τους χωρίς φωνή και πετά στο δρόμο 21 εργαζόμενους και συμπολίτες μας.

Ήρθε η ώρα η κυβέρνηση να πάρει την απάντηση που χρειάζεται. Η οργή των ανέργων, των φτωχών, των απολυμένων και των εξαθλιωμένων, να ενωθεί με την οργή των επιστρατευμένων εργαζομένων στο Μετρό, των ναυτικών και των καθηγητών. Η οργή για τη διάλυση της δημόσιας παιδείας και υγείας την οποία βιώνουμε καθημερινά να ενωθεί με την οργή για τη διάλυση της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης. Στηρίζουμε έμπρακτα και συμμετέχουμε στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ.

Συμμετέχουμε στην Γενική Απεργία την Πέμπτη 13 Ιουνίου.

Για να μη κλείσει η ΕΡΤ. Για ακηδεμόνευτη δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση με εργατικό και λαϊκό έλεγχο.

Για προστασία των δημόσιων αγαθών (παιδείας, υγείας, συγκοινωνιών, ενημέρωσης).

Για να ανατραπεί η Κυβέρνηση και η πολιτική της ΕΕ, του ΔΝΤ και του κεφαλαίου.

Με ενωμένο αγώνα μπορούμε να νικήσουμε. Ή αυτοί ή εμείς!

Μοιράσου το άρθρο!