Κοινωνία

30/03/2018 - 14:52

287 νεοσύλλεκτοι ορκίστηκαν στη Λέσβο - 8 έδωσαν όρκο τιμής - 250 γονείς και φίλοι νεοσυλλέκτων από την υπόλοιπη Ελλάδα στην τελετή

Ορκίστηκαν σήμερα σε όλα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, οι νεοσύλλεκτοι στρατιώτες που κατατάχθηκαν στις αρχές Μαρτίου σύμφωνα με το νέο μοντέλο στην κατάταξη των στρατευσίμων. Παρουσιαζόμενοι δηλαδή εκεί όπου θα υπηρετήσουν τη στρατιωτική τους θητεία στα νησιά, τη Θράκη και τη Μακεδονία αντί στα «παραδοσιακά» Κέντρα Νεοσύλλεκτων στο εσωτερικό της Ελλάδας.


Στη Μυτιλήνη στο σημείο υποδοχής, στο 221 ΤΕ λίγο έξω από την πόλη της Μυτιλήνης ορκίστηκαν 287 νεοσύλλεκτοι της 2018Β ΕΣΣΟ κατά το 1/3 τους καταγόμενοι από τη Λέσβο και οι υπόλοιποι από τους Νομούς Αχαΐας, Αργολίδας, Αργολίδας και Κορινθίας. Στην τελετή στη Μυτιλήνη εντυπωσίασε το ότι εκτός του στρατιωτικού όρκου που έδωσαν οι νεοσύλλεκτοι υποσχέθηκαν επικαλούμενοι την τιμή τους και οκτώ άθεοι κατά δήλωση τους στρατιώτες.

 
Ιδιαίτερα ας σημειωθεί ότι για να παραστούν στην ιδιαίτερη αυτή στιγμή για τους νέους Έλληνες στρατιώτες ταξίδεψαν περισσότεροι από 250 γονείς και φίλοι των νεοσύλλεκτων από την υπόλοιπη Ελλάδα οι οποίοι με την παρουσία τους έδωσαν ένα εορταστικό τόσο στην τελετή όσο και στην πόλη της Μυτιλήνης, αφού αποτέλεσαν ένα ιδιαίτερο και άγνωστο μέχρι σήμερα ρεύμα χειμερινού τουρισμού που θα επαναλαμβάνεται συχνά.


Ανάλογες τελετές ορκωμοσίας πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε όλα τα σημεία υποδοχής στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου όπου πραγματοποιήθηκαν κατατάξεις νέων στρατιωτών και συγκεκριμένα στη Λήμνο, στη Χίο, στη Σάμο, στην Κω και σε δυο σημεία κατάταξης της Ρόδου.

 

Στρατής Μπαλάσκας / ΑΠΕ - ΜΠΕ
 

Μοιράσου το άρθρο!