Κοινωνία

29/04/2019 - 16:56

3 αγκάθια από την Αγιάσο και... η αδιαφορία των υπευθύνων

Όταν σ’ ένα χωριό δεν τηρούνται οι νόμοι Από μόνιμους κατοίκους της Αγιάσου πήραμε την παρακάτω επιστολή, που συνέταξαν από κοινού. Η επιστολή ελπίζουμε να αφυπνίσει κάθε υπεύθυνο πριν να είναι αργά...

Είναι γνωστό σ΄ όλο το νησί το μεγάλο πρόβλημα της Αγιάσου με τα απανωτά κρούσματα κλοπών σε κατοικημένα και ακατοίκητα σπίτια. Δεκάδες σπίτια ανοίχτηκαν και ανοίγονται, κλέβεται  οτιδήποτε μπορεί να μεταφερθεί και να εκποιηθεί  με την αστυνομία να παρεμβαίνει κατόπιν εορτής και τους πρωταγωνιστές , γνωστούς και μη εξαιρετέους, να κυκλοφορούν ανενόχλητοι προετοιμάζοντας το επόμενο χτύπημα. 


Το αποτέλεσμα αυτής της  περίεργης ανομίας είναι μια νέα παρανομία. Πολλοί Αγιασώτες προκειμένου να προστατεύσουν τα σπίτια και τα μαγαζιά τους τοποθετούν συναγερμούς και κάμερες. Μόνο που οι κάμερες  εγκαθίστανται σε δημόσιους δρόμους τόσο στην αγορά όσο και σε συνοικίες του χωριού, στραμμένες προς τα έξω, πράγμα που δεν επιτρέπεται. Ποιος άραγε είναι υπεύθυνος να ελέγξει  αυτή την κατάσταση και να επιβάλλει τον νόμο;


Δεύτερο μεγάλο και  ανεξέλεγκτο πρόβλημα που έχει αναστατώσει τη ζωή των κατοίκων μήνες τώρα είναι η χρήση των δίκυκλων. Δεκάδες μηχανάκια με κομμένες εξατμίσεις  περιέρχονται τους δρόμους του χωριού  από το απόγευμα μέχρι τις πρωινές ώρες  και δεν αφήνουν άνθρωπο να ηρεμήσει. Πραγματικός πόλεμος. Κατάσταση τριτοκοσμική. Οι περισσότεροι από αυτούς τους  νεαρούς  με τα πειραγμένα μηχανάκια δεν έχουν καν άδεια οδήγησης, πολλοί δε πηγαίνουν έτσι και στο σχολείο.


Τρίτο πρόβλημα που θα στοιχίσει  ανθρώπινη ζωή. Στην μεγάλη ευθεία  από την Αγιάσο προς διασταυρώσεις  Ιππείου και  Κεραμειών  μαζεύονται άμυαλοι νεαροί και κάνουν κόντρες με τα μηχανάκια. Το κακό δεν θα αρχίσει να γίνει, εάν  δεν παρέμβει  η Τροχαία άμεσα και δραστικά.


Ο τόπος μας είναι μικρός.  Όταν  τέτοια φαινόμενα προκλητικής ανομίας και αυθαιρεσίας παραμένουν ανεξέλεγκτα και ατιμώρητα ο πολίτης σχηματίζει την εντύπωση για να μην πω την βεβαιότητα ότι κράτος δεν υπάρχει και οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι διακοσμητικές.


Αυτό δεν τιμά κανέναν.

Μοιράσου το άρθρο!