Κοινωνία

17/09/2015 - 12:39

405 παιδιά στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της Λέσβου - Στόχος τα 480

Την Τετάρτη 16 Σεπτέμβρη 2015, συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου και  με ομόφωνη απόφαση του ενέκρινε τις νέες εγγραφές και επανεγγραφές για του Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου μας, για την τρέχουσα σχολική χρονιά.

            Στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς μας θα φοιτήσουν από την Δευτέρα  21 Σεπτεμβρίου 2015,  συνολικά 405 βρέφη και νήπια.

            Η κα Αναστασία Αντωνέλλη, Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Λέσβου, δήλωσε σχετικά:

            «Αυτή τη στιγμή ξεκινάμε με 405 βρέφη και νήπια και περιμένουμε τις κληρώσεις των νηπιαγωγείων, καθώς επίσης και την έγκριση από το ΑΣΕΠ της προκήρυξης των 2 θέσεων που μας έχουν εγκριθεί, ελπίζοντας ότι τελικά θα καταφέρουμε να ικανοποιήσουμε και άλλες αιτήσεις  γονέων, που δεν ικανοποιηθήκαν στην παρούσα φάση.

Στόχος μας είναι περί τα τέλη Οκτωβρίου να φοιτούν στους Παιδικούς μας, όσα παιδιά φοιτούσαν και πέρσι δηλαδή 480. Χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι θα μπορέσουμε να καλύψουμε  πλήρως την ζήτηση που υπάρχει εκ μέρους των γονέων, που κάθε χρόνο γίνεται και μεγαλύτερη, ενώ την ίδια στιγμή συνταξιοδοτείται προσωπικό το οποίο δεν μπορούμε να αντικαταστήσουμε. Δυστυχώς οι πολιτικές των μνημονίων, με απαγορεύσεις στις προσλήψεις, μας δένουν τα χέρια. Αν και θα πρέπει να πούμε ότι, συγκριτικά με άλλους δήμους που έχουν κλείσει Παιδικούς είμαστε σε καλύτερη μοίρα, με πολύ προσπάθεια και τακτικισμούς εκ μέρους μας, η οποία συνεπικουρείται βεβαίως από το φιλότιμο των εργαζομένων στους  Παιδικούς μας, τους οποίους και ευχαριστώ για άλλη μια φορά. «Δόξα το Θεό λοιπόν για φέτος και Βοήθα Παναγιά για του χρόνου»!

            Ένα ευχαριστώ επίσης,  σε όλους τους γονείς που υπέβαλλαν τις αιτήσεις τους στο Πρόγραμμα Οικογενειακή και Επαγγελματική Εναρμόνιση» και  προτίμησαν τους Παιδικούς του Δήμου μας, μιας και  φέτος έχουμε νέα αύξηση καλύπτοντας τις  174 θέσεις από τις 180 που είχαμε δώσει στην ΕΕΤΑΑ. Θυμίζω ότι πέρσι είχαμε 134 ωφελούμενα παιδιά, ξεκινώντας με  μόλις 28 το 2011. Εύχομαι Καλή Σχολική Χρονιά σε όλους! » 

Μοιράσου το άρθρο!